Kilde: Lawrey / Shutterstock.com

Kilde: Lawrey / Shutterstock.com

Etisk Råds debatdag i medierne

Etisk Råds debatdag ”Diagnosen som det bedste og det værste” er kommet bredt ud i det danske mediebillede. DFF kom godt fra start med et debatindlæg fra vores Socialpolitiske Konsulent Lisbeth Balslev Aagaard, på altinget.dk, der sætter spot på uligheden mellem patient og sundhedssystem. Ellers er det Ritzau-historien ”Etisk Råd: Diagnoser er blevet billet til sociale ydelser”, der har fyldt mest i mediebilledet. Men både Jyllands Posten, dr.dk og Kristeligt Dagblad har kørt selvstændige historier fra debatdagen. DFFs egen sekretariatschef, Judi Olsen, har bidraget til artiklen fra jp.dk.

Altinget.dk: Forening: Patienter kæmper alene mod forkerte diagnoser
Patienter med kronisk smertesygdom oplever, at flere dele af sundheds- og socialsystemet fordrejer sygdommen til at være en psykisk lidelse, skriver Lisbeth Balslev Aagaard, socialpolitisk konsulent i Dansk Fibromyalgi-Forening.

Læs debatindlægget på Altinget.dk eller her på siden.

jp.dk: ” Er en diagnose en lettelse eller en spændetrøje? ”
Antallet af danskere, som får navn på deres lidelser, stiger voldsomt. Men ifølge Etisk Råd er det ikke altid en fordel med en diagnose. Især ikke, når diagnosen bruges uden for sundhedssystemet.

Læs artiklen

Avisen.dk: ” Etisk råd: Ingen sociale ydelser uden diagnoser”
Borgere har svært ved at få eksempelvis sygedagpenge uden en diagnose, beskriver rapport fra Det Etiske Råd.

Læs artiklen på avisen.dk.

Artiklen er en Ritzau-historie gengivet på: localeyes.dk, jyllands-posten.dk, aoh.dk, fyens.dk, mja.dk, folketidende.dk, Jv.dk, jubii.dk, skivefolkeblad.dk, information.dk, sn.dk, nyhederne.tv2.dk, bt.dk, dagbladetringskjern.dk, viborg-folkeblad.dk, amtsavisen.dk, folkebladetlemvig.dk, dagbladet-holstebro-struer.dk, stiften.dk, dagens.dk, borsen.dk, avisen.dk, tv2oj.dk, kristeligt-dagblad.dk, news.dk og nyheder.dk, frdb.dk, vafo.dk, hsfo.dk, denoffentlige.dk, msn.dk

B.dk: ”Fanden tager de bagerste”
Antallet af danskere med diagnoser er stigende, og det skaber stadig flere etiske problemer og urimelig, vilkårlig behandling, når den syge borger bevæger sig fra lægeverdenen ned på kommunen, mener Etisk Råd, der efterlyser en gennemgribende debat på området.

Læs artiklen på b.dk.

dr.dk: ” Diagnoser gør det nemmere at få sociale ydelser”
Borgere har svært ved at få eksempelvis sygedagpenge, hvis de ikke har en diagnose, vurderer rapport fra Det Etiske Råd.

Læs artiklen på dr.dk


kristeligt-dagblad.dk: ” Diagnoser er blevet adgangsbilletten til sociale ydelser”
Sygedagpenge eller førtidspension kræver stadig oftere en diagnose. Læger kan føle sig nødsaget til at give borgere en diagnose, lyder det fra Det Etiske Råd

Læs artiklen


kristeligt-dagblad.dk: ” Kommunen anerkendte først Pias smerter, da hun fik en diagnose”
På en konference arrangeret af Det Etiske Råd debatterer patienter og fagpersoner i dag de etiske udfordringer ved anvendelser af diagnoser

Læs artiklen

Nyhedsbrev