Håndter dit liv i Svendborg den 5.9.2016

Kurset omhandlede Smertehåndtering og Psyken ved Psykolog Camilla Aicha Malika Hasnaoui. Hun arbejder som konsulent for Nyborg Kommune. 

 

Camilla er fagperson, som kursisterne meget hurtigt fik tillid til, da hun er rollemodel, dvs. hun har selv fibromyalgi og ved lige hvordan, det er at leve med denne kroniske sygdom, fibromyalgi, som forårsager smerter. 

 

10 kvinder, alle i samme båd, sidder rundt om bordet og følger oplægget med dyb interesse, for indholdet bliver hurtigt kendt for den enkelte. Genkendelsen af de udfordringer, der hver dag følger for den enkelte, samt dennes familie og venner løsner hurtigt op for en åben dialog.  Egne eksempler kommer på bordet og bliver imødekommet af underviseren, der viser plads for den enkelte kursists problemstillinger i en uforudsigelig hverdag med kroniske smerter. En kompetent underviser. 

 

Et godt og forståeligt kursus i et roligt lokale og med god forplejning. Sandwiches, isvand,  kaffe/the og kolde Øl og vand om man havde lyst. Prikken over iét er, at underviseren havde sine 2 drenge med, de sidder stille i køkkenet og spiller spil. 

 

Der er ro over gruppen. En kursist strikker under aktiviteten for at holder smerterne på afstand i disse 2,5 timer, vi er sammen. Andre rejser sig op for at ændre stilling, da det er ubehageligt at sidde for længe. Det er helt ok. 

 

Jeg som kontaktperson fik denne fantastiske mulighed for at være foreningens ansigt ud af til på dette kursus. Det var nyt for mig, men en god konstruktiv oplevelse 

 

Jeg underviser i Nyborg Kommune i patientkurset " lær at tackle kronisk sygdom" og har netop erhvervet mig instruktøruddannelsen " lær at tackle job og sygdom" Jeg arbejder for, at vi på sigt kan samarbejde med jobcenteret i Nyborg Kommune og måske på sigt som instruktører i Dansk fibromyalgiforening. Vi arbejder som rollemodeller og er ikke faglærte og under Komiteen for Sundhedsoplysning. 

 

I 2017 ser jeg frem til at byde velkommen til en netværksgruppe i foreningens regi med huse i træningsafdelingen i Nyborg. " Håndter dit liv " har givet mig megen reflektion med på vejen ifht min hjertesag, nemlig at håndtere eller tackle et godt liv med kroniske smerter og sygdom gennem aktivitet, tilpasset træning og socialt samvær. 

 

Citat fra oplægget:

 

" AT vove er at miste fodfæstet et kort øjeblik - IKKE at vove er at miste livet "

 

Tina Elisabeth Elkjær Myrvig

Certificeret " Lær at tackle" instruktør

Sundheds- sekretær

 

Nyhedsbrev