Fokus på din sag


Foreningens medlemsblad fibromyalgi er netop udsendt til alle vores medlemmer. Medlemsbladet er blot én af de mange fordele du får som medlem af Foreningen.

I dette nr. har vi bl.a. fokus på fibromyalgi i sagsbehandlingen og du kan læse Marie-Louises historie, der desværre ikke er enkeltstående. Historien om hvordan jobcentrene hverken lytter til borgeren eller til lægens udtalelser og om hvordan mange af vores medlemmer ender med at klage deres sag i Ankestyrelsen. Du kan også læse om hvordan Dansk Fibromyalgi-Forening deltager aktivt i debatten for forbedring af de vilkår vores medlemmer møder hos de kommunale sagsbehandlere i jobcentret.
Foreningen arbejder med de aktuelle politiske og sundhedsfaglige emner til gavn for alle vores medlemmer, derfor er det dejligt at se, at vi også bakkes op af Formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Anders Beich, der kraftigt advarer mod de stramme regler for førtidspension.

Lægeerklæringer ignoreres af jobcentrene
’De langvarige forløb, der kan strække sig over flere år, slider folk op; de bliver kronisk stressede og får depressioner oven i den sygdom, de har i forvejen’, udtaler Læge Anders Beich ifølge Avisen.dk.
Anders Beich undrer sig desuden over, at lægeerklæringer tit bliver ignoreret, når jobcentrene vurderer borgernes sager. - Selv om det fremgår af lægeerklæringer, herunder også dyrt indkøbte special lægeerklæringer, at funktionsevnen er reduceret til det ubetydelige, bliver borgeren typisk sendt ud i nye arbejdsprøvninger af, om ikke der skulle gemme sig noget arbejdsevne et eller andet sted.

For dårlig til fleksjob - for god til førtidspension
Vi oplever dagligt i Foreningen, at medlemmer er for dårlige til fleksjob men for gode til førtidspension. Mange af vores medlemmer er fanget med en så lille arbejdsevne, at de tidligere ville have været berettiget til en førtidspension. Med de nye regler er det muligt at arbejde i fleksjob helt ned til få timer om ugen. Derfor oplever vi i Rådgivningen også et stort fald i tilkendelser af førtidspensioner for fibromyalgiramte.
Vi synes ikke, at nogen bør være tjent med at være for dårlig til fleksjob men for rask til en førtidspension.

Vil du være med
Vil du være med til at hjælpe os med at hjælpe vores medlemmer  - hvis du ikke allerede er medlem, så skal du blot melde dig ind, og lige nu får du et super tilbud, du får nemlig de sidste 3 måneder af året gratis og dit medlemskab er gældende hele 2018.
Det koster 299 kr og du kan melde dig ind her.
Du kan læse artiklen fra Avisen her 

Nyhedsbrev