Alle har talent for ét eller andet

Joballiancen har optimeret fleksjobbere til arbejdsmarkedet på en helt ny og kompetencegivende måde
Joballiancen er et pilotprojekt, som Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere netop har afsluttet sammen med Dansk Fibromyalgi Forening. 
Forløbet, der har kørt siden november 2016 har været et kæmpe skridt på vejen mod succes for hver enkelt deltager og alle har de fået nyt fokus på hvad de kan tilbyde arbejdsmarkedet og i lige så høj grad lært kunsten at mestre egne begrænsninger.

Så kom solen og tørrede Peters krop
Lille Peter Edderkop er andet og mere end et børnerim. For deltagerne i Joballiancens talentforløb er det selvoplevet virkelighed.

Utallige op- og nedture er i bogstaveligste forstand noget, de fleste af de fleks- og skånejobbere, der deltog i Joballiancens kompetence forløb, har prøvet. Udsigten til at få et meningsfyldt job og blive anerkendt i systemet har været op og ned og op og frem og tilbage uden udsigt til at komme videre. 
Pilotprojektet Joballiancen har efter et enkelt forløb vist, at ved at møde den enkelte i øjenhøjde og styrke det enkelte menneske individuelt kan være med til at booste selvtilliden så meget, at man får ny energi til at mestre sine egne begrænsninger.
Gitte, der også har fibromyalgi er et godt eksempel på det og hun fortæller, at hun nu efter forløbet er begyndt at tænke nyt om sig selv og de muligheder hun har – ikke begrænsninger. Alle deltagere, der har gennemgået forløbet siger, at ’ jeg troede ikke at jeg kunne, men nu har jeg forstået, at jeg godt kan!’
I forståelsen ligger erkendelsen, en erkendelse, der pludselig kan sættes ord på og det er et stort skridt i retning af et job man kan mestre.

Her får du lige frisket din barndomslære op:
Lille Peter Edderkop,
kravlede op ad muren. 
Så kom regnen
og skyllede Peter ned,
Så kom solen
og tørrede Peters krop.
Og Lille Peter Edderkop
kravlede atter op.

JobAlliancen har på flere måder givet deltagerne mulighed for at optimere deres jobmulighed ved individuel vejledning i forhold til at bruge egne talenter og kompetencer samt opbygning af netværk, hvor mødet med ligesindede var en vigtig del af forløbet.

Billedtekst
Judi Olsen, Sekretariatschef i Dansk Fibromyalgi Forening, havde i Joballiancens talentklub ansvaret for udvikling og coaching af deltagerne. Her uddeles roser og hjerter med en meget personlig tekst til hver enkelt som afslutning på forløbet.

Nyhedsbrev