Evaluering af førtidspensionsreformen rykker et stort skridt nærmere

Nu skal den omstridte fleksjob- og førtidspensionsreform evalueres, og kommunernes forskellige fortolkninger af førtidspensionen kulegraves. Det oplyser beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
Det sker på baggrund af, at de seks største kommuner – København, Århus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Randers i et fælles brev til beskæftigelsesministeren beder om, at lovgivningen om tildeling af førtidspension ændres. I brevet står der, at det er et problem, at alvorligt syge borgere sidder fast i systemet for at leve op til de stramme kriterier og hårde dokumentationskrav, der skal til for at få en førtidspension.

Evalueringen af førtidspensionen var ellers planlagt til 2018, men efter at landets 6 største kommuner dannede fælles front i et brev til beskæftigelsesministeren og konkluderede at lovgivningen ”simpelthen er for stram” har det givet anledning til en akutundersøgelse af førtidspensionsreformen.

Vi i Fibromyalgi-Foreningen mener, at det er godt, at der bliver lyttet til kommunerne. Vi arbejder for at lovgivningen bør ændres, og at der bør komme lempeligere krav til tilkendelse af både fleksjob og førtidspension.

Foreningen hilser derfor fremrykkelsen af evalueringen velkommen, og håber at det øget fokus gør, at førtidspensionsreformen vil blive ændret hurtigst muligt til gavn for vores medlemmer.

Du kan læse mere i Avisen.dk her

Nyhedsbrev