Giv aldrig op

Det er vigtigt at pointere, at dette er Vivianns helt personlige historie og fortælling og at det naturligvis er meget individuelt hvad man kan tåle af træning og belastning. Det er ikke alle, der kan alt det som Viviann kan, men det ku’ Viviann og det er hendes historie.

Det er ikke til at tro, at den lille sporty kvinde, der tager imod fibromyalgi’s redaktør i et skønt lille træhus i Kongelunden, for bare 4 år siden ikke kunne gå mere end højst 2 meter.

Plaget af smerter og med en uoverskuelig hverdag, hvor bare det at få tøj på blev et projekt og at gå i bad, hvis hun så også skulle tørres, blev en opgave, der tog hele dagen.

Viviann Kruse, 57 år, er nu fleksjobber med at passe et multihandicappet barn i 5 timer om ugen og uddannet socialpædagog, siger selv, at hun snød hjernen ved ikke at give op og bare blive ved, selvom det gjorde ondt – meget ondt.

Løb lygtepæle
Viviann har altid været en fighter. Barn- og ungdommen var præget af traumatiske oplevelser, som hun har kæmpet sig ud af. Allerede for mange år siden begyndte hun at løbe, indtil fibromyalgien satte en stopper for det. Hun mener selv, at alle de frygtelige oplevelser, som barn, satte sig i kroppen og var medvirkende årsag til hendes fibromyalgi.

Men Viviann satte sig for, at hun IKKE VILLE FINDE SIG I AT HA DET SÅ DÅRLIGT, så hun startede med at gå til den første lygtepæl og selvom det gjorde smertende ondt, så gik det skridt for skridt fremad. Og dette er netop Vivianns pointe, ”giv ikke op”. Og der blev langsomt længere og længere imellem lygtepælene.

Ændrede madvaner og blev veganer
Med til historien om Viviann, hører også, at hun ændrede mad- og motionsvaner. Hun har nu i 2 år været veganer under kyndig observation af datteren, der er ernæringsekspert, så hun får de vitaminer og mineraler, der er så vigtige.

Afstanden imellem lygtepælene betød langsomt ikke så meget og de små løb blev senere til halvmaraton.  Viviann er kontaktperson for netværksgruppen i Kastrup og her er flere af gruppens medlemmer blevet inspireret af hendes løb, så de har gået Alt for Damernes kvindeløb på 5 km sidste år og har nu meldt sig igen til næste år….  Og de glæder sig.

Det skal være en fornøjelse
Vivianns mantra er, at det skal være en fornøjelse og det lyder nemt og ligetil, men det tog 11 år fra første gang hun turde tænke tanken om at cykle Tøserunden til hun rent faktisk gjorde det.
Blot for at nævne et par af aktiviteterne så er ugen fyldt op med 2 gange varmvandsgymnastik, Qi Gong, svømning i svømmehal, cykling og løb med hunden et par gange om ugen. ….  Men ugen har jo også syv dage, er svaret, når hun bliver spurgt om hvordan det kan lade sig gøre.

Nyhedsbrev