FN's Internationale Handicapdag 3. december blev markeret i Handicaporganisationernes Hus. Blandt deltagerne var kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen.  (Fotos: Malene Anthony Nielsen - collage: Jens Poulsen)

FN's Internationale Handicapdag 3. december blev markeret i Handicaporganisationernes Hus. Blandt deltagerne var kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Fotos: Malene Anthony Nielsen - collage: Jens Poulsen)

International Handicapdag 2018

En global påmindelse
3. december er FN's Internationale Handicapdag som en global påmindelse om de millioner af mennesker, som verden over lever med kroniske sygdomme og handicap. 

DFF markerede dagen
Handicapdagen blev markeret over hele Danmark - bl.a. i Handicaporganisationernes Hus. Her deltog kronprinsesse Mary, og statsminister Lars Løkke Rasmussen var blandt talerne. Fra Dansk Fibromyalgi-Forening deltog formand Søren Harboe, næstformand Sif Holst samt hovedbestyrelsesmedlem Merete Hornecker. 

Mere uddannelse til unge med handicap
Temaet for Handicapdagen i 2018 er: "Mere uddannelse til unge med handicap". Her går udviklingen desværre i den forkerte retning i Danmark. I 2012 havde 74% af personer med handicap en erhvervskompetencegivende uddannelse, men den andel var desværre faldet til 66% i 2016. 

Bedre hjælp og mere tid
Derfor er der så afgjort brug for bedre vilkår på uddannelserne til unge mennesker, der lever med kronisk sygdom og handicap. Det gælder fx:
- Bedre muligheder for at tage uddannelser på længere tid, så der tages højde for, at man fx som fibromyalgiramt i perioder ikke kan magte en uddannelse på fuld tid.
- Bedre adgang til hjælpemidler under uddannelsen, så man som handicappet og kronisk syg kan blive aflastet mest muligt.

Læs vores tema om at være ung med fibromyalgi.

Her kan du læse mere om FN's Internationale Handicapdag 2018.

Nyhedsbrev