Kampen fortsætter mod omstridt reform

Reformen af fleksjob- og førtidspension fra 2013 har haft alvorlige menneskelige, økonomiske og sociale konsekvenser for fibromyalgiramte. Derfor har vi i Dansk Fibromyalgi-Forening (DFF) fra dag 1 kæmpet hårdt for at få udryddet de åbenlyse urimeligheder i reformen.

Vi er også del af #VærdigReform, hvor mere end 60 fagforbund og patientorganisationer danner fælles front mod de voldsomme konsekvenser af reformen for vores medlemmer. Nu er en evaluering af reformen landet, og i DFF er vi i skrivende stund ved at gennemlæse den omfattende evaluering for at få overblik over, om vores hovedkrav til ændringer er blevet til virkelighed.

Vores hovedkrav er:

 1. Valgfrihed: Minifleksjob eller førtidspension
  DFF kæmper for, at borgere med en ugentlig arbejdsevne på 7 timer eller derunder selv skal have mulighed for at vælge mellem et minifleksjob eller en førtidspension.
 2. Lettere adgang til fastholdelsesfleksjob
  Fastholdelsesfleksjob er afgørende for fibromyalgiramtes muligheder for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Derfor arbejder DFF for lettere adgang til fastholdelsesfleksjob.
 3. Ressourceforløb på højst 5 år
  Ressourceforløb må højst vare 5 år, og de skal være skræddersyede til den enkelte borger.
 4. Ensartet sagsbehandling og retssikkerhed
  DFF kræver ensartet udmøntning af lovgivningen om fleksjob og førtidspension på tværs af kommunegrænser, så den enkelte borger får sikret sin retssikkerhed.

Hold øje med Dansk Fibromyalgi-Forenings Facebook-side www.facebook.com/fibromyalgi.dk/ for at læse vores snarlige udmelding om evalueringen af reformen.