Den japanske forsker Mieko Homma i selskab med Sif Holst og Sabine Pedersen fra DFF's sekretariat.

Den japanske forsker Mieko Homma i selskab med Sif Holst og Sabine Pedersen fra DFF's sekretariat.

Nyt forskningsprojekt om fibromyalgi

Samspillet mellem fib-ramte og lægen
DFF's sekretariat havde i sidste måned besøg af den japanske forsker Mieko Homma. Hun forsker i samspillet mellem fibromyalgipatienter og sundhedsvæsenet og særligt i relationen mellem patienter og læge. 

Internationalt forskningsprojekt
Hun er ved at forberede et internationalt forskningsprojekt, som også vil omfatte danske fibromyalgipatienter. I DFF hjælper vi hende med input og rekruttering af fibromyalgiramte til undersøgelsen.

Fortrolig undersøgelse
DFF foretager en tilfældig udvælgelse af medlemmer, som får tilsendt et spørgeskema. Det er naturligvis helt frivilligt, om man ønsker at deltage, og alle oplysninger bliver behandlet fortroligt. Af videnskabelige årsager er det vigtigt, at vi gennemfører en tilfældig udvælgelse af mulige deltagere. I DFF har vi oplevet stor interesse for den nye forskning, og flere har forespurgt på muligheden for at deltage. Men vi kan desværre ikke tilbyde deltagelse til fibbere, som selv har henvendt sig. 

Tak for interessen!
Men tak for den store interesse! Og en stor tak skal lyde til Mieko Homma for hendes besøg og hendes engagement i at skabe ny viden om fibromyalgi! Det bliver spændende at følge hendes forskning!

Nyhedsbrev