Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt fra Smertecenter Syd på Odense Universitetshospital er projektansvarlig læge på det videnskabelige forsøg om kroniske smerter.

Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt fra Smertecenter Syd på Odense Universitetshospital er projektansvarlig læge på det videnskabelige forsøg om kroniske smerter.

Personer søges til videnskabeligt forsøg om kroniske smerter

Smertecenter Syd i Odense søger personer, der har mulighed for at deltage i et videnskabeligt forsøg, som skal undersøge, om kroniske smerter i nogle tilfælde skyldes en abnorm aktivering af immunsystemet omkring det centrale nervesystem.

Formålet med forsøget er at undersøge, om der er tegn på en abnorm aktivitet i immunsystemet i hjerne og rygmarv hos mennesker med kroniske smerter i forhold til raske forsøgspersoner. Hvis dette er tilfældet, vil det potentielt kunne forklare årsagen til mange kroniske smertetilstande og bane vejen for at udvikle nye, mere effektive behandlinger. Undersøgelsen udføres af Smertecenter Syd, Anæstesiologisk Afdeling, Odense Universitetshospital, af projektansvarlig læge Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt, afdelingslæge, Ph.D.

- Set fra mit perspektiv er det fortsat afgørende, at vi får afdækket, hvad der foregår i nervecellerne på rygmarvsniveau for endeligt at komme videre. En blodprøve er også vigtig, da vi gerne på sigt skulle identificere den eller de blodprøver, der mest præcist diagnosticerer, hvad der foregår omkring nervecellerne, forklarer Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt. Forsøget er igangsat 1. april 2017 og slutter forventeligt 31. marts 2019. Kontakt Morten Rune Blichfeldt-Eckhardt på mr.be@rsyd.dk for yderligere information om forsøget.

Nyhedsbrev