DFF faktatjekker ny forskning om fibromyalgi

Mulig sammenhæng mellem fibromyalgi og tarmbakterier

En ny artikel er begyndt at brede sig på de sociale medier om en mulig sammenhæng mellem fibromyalgi og tarmbakterier. Artiklen er fra Canada og bygger på 156 undersøgte personer, hvoraf 77 havde fibromyalgi. 

Derfor er der tale om et meget foreløbigt studie, og der skal foretages mange yderligere undersøgelser, før man med sikkerhed kan sige noget generelt om den mulige sammenhæng mellem fibromyalgi og tarmbakterier.

Læs artiklen her
----------
Molekyles betydning for kronisk smerteramte

Ny forskning i kroniske smerter har været 10 år undervejs. Der er tale om spændende forskning i, hvad et molekyle i nervecellerne kan betyde for kroniske smertepatienter.

Den nye forskning er blevet udgivet i et af verdens mest anerkendte videnskabelige tidsskrifter, hvilket naturligvis er et stort kvalitetsstempel. 

Forhåbentlig kan de nye resultater være et vigtigt skridt på vejen mod udvikling af nye behandlingsmetoder til fibromyalgiramte og andre kroniske smertepatienter. 

Vejen fra de første forskningsresultater til egentlige behandlingsmetoder kan dog være langvarig. Forsker Mette Richner fra Aarhus Universitet står bag undersøgelsen, og hun pointerer, at der nu er blevet lagt én ny brik i puslespillet til forståelse af kroniske smerter. 

Læs mere om forskningen
----------
Mulig sammenhæng: Fibromyalgi og insulinresistens

En artikel er begyndt at dukke op på sociale medier om en mulig sammenhæng mellem fibromyalgi og insulinresistens. Der er tale om et amerikansk studie, som bygger på en gruppe af 23 fibromyalgiramte, som næsten alle havde højere blodsukker end normalt. 

Blandt gruppen med højere blodsukker viste det sig, at behandling med et lægemiddel til sænkning af blodsukkeret havde en smertedæmpende effekt.

Gruppen modtog dog også andre former for behandling af deres fibromyalgi. Derfor kan det være svært at afgøre med sikkerhed, hvilken type behandling der har haft en smertedæmpende effekt. Ydermere baserer studiet sig på meget få personer.

Men det bliver selvfølgelig spændende at følge, om de foreløbige resultater fra dette studie kan åbne nye muligheder for behandling af fibromyalgiramtes komplekse smertebillede.

Læs mere her
---------------------------------------
Bliv medlem af DFF!
Dansk Fibromyalgi-Forening er til for dig, der lever med fibromyalgi.
Medlemskab koster kun 299 kr. om året og giver adgang til en bred vifte af fordele:
- Socialrådgivning
- Sundhedsrådgivning
- Psykologisk rådgivning om at tackle livet med fibromyalgi
- Netværk med andre fibromyalgiramte over hele Danmark
- Kurser med inspiration til at leve det bedst mulige liv med fibromyalgi
- Seneste nyt om forskningen i fibromyalgi
- Medlemsblad fire gange om året
HER KAN DU SE, HVORDAN DU BLIVER MEDLEM AF DFF

Nyhedsbrev