DFF faktatjekker ny forskning

Ny forskning i smerternes puslespil

En nyhed er begyndt at cirkulere om ny forskning i kroniske smerter, der har været 10 år undervejs.

Der er tale om spændende forskning i, hvad et molekyle i nervecellerne kan betyde for kroniske smertepatienter. Den nye forskning er blevet udgivet i et af verdens mest anerkendte videnskabelige tidsskrifter, hvilket naturligvis er et stort kvalitetsstempel.

Forhåbentlig kan de nye forskningsresultater være et vigtigt skridt på vejen mod udvikling af nye behandlingsmetoder til fibromyalgiramte og andre kroniske smertepatienter.

Vejen fra de første forskningsresultater til egentlige behandlingsmetoder kan dog være langvarig, og som forsker Mette Richner, der står bag undersøgelsen, selv pointerer, er der nu blevet lagt én ny brik i puslespillet til forståelse af kroniske smerter.

Mange brikker mangler desværre fortsat at blive lagt, men det er meget positivt, at der foregår så megen perspektivrig forskning i fibromyalgi og kroniske smerter i disse år.
---------------------------------------------
Ny forskning om fibromyalgi og insulinresistens

En artikel er begyndt at dukke op på sociale medier om en mulig sammenhæng mellem fibromyalgi og insulinresistens.

Der er tale om et amerikansk studie, som bygger på en gruppe af 23 fibromyalgiramte, som næsten alle havde højere blodsukker end normalt.

Blandt gruppen med højere blodsukker viste det sig, at behandling med et lægemiddel til sænkning af blodsukkeret havde en smertedæmpende effekt. Gruppen modtog dog også andre former for behandling af deres fibromyalgi.

Derfor kan det være svært at afgøre med sikkerhed, hvilken type behandling der har haft en smertedæmpende effekt. Ydermere baserer studiet sig på meget få personer.

Men det bliver selvfølgelig spændende at følge, om de foreløbige resultater fra dette studie kan åbne nye muligheder for behandling af fibromyalgiramtes komplekse smertebillede.

I DFF holder vi naturligvis øje med udviklingen, ligesom vi altid har fingeren på pulsen, når det gælder den nyeste forskning i fibromyalgi.

Nyhedsbrev