Generalforsamlingen 2019 bød på uddeling af Fibromyalgiprisen 2019. Modtageren blev overlæge Karin Bruun Plesner fra Smertecenter Syd på OUH. Karin tonede frem med en takketale på storskærm. (Foto: Brian Axel Mortensen)

Generalforsamlingen 2019 bød på uddeling af Fibromyalgiprisen 2019. Modtageren blev overlæge Karin Bruun Plesner fra Smertecenter Syd på OUH. Karin tonede frem med en takketale på storskærm. (Foto: Brian Axel Mortensen)

Generalforsamling 2019 - DFF kan og vil!

Skal blomstre og være i konstant udvikling
Dansk Fibromyalgi-Forening skal blomstre og være i konstant udvikling, så vi viser, at vi kan og vil! Sådan lød budskabet fra DFF’s genvalgte formand, Søren Harboe, på årets Generalforsamling, der også bød på uddeling af Fibromyalgiprisen samt et foredrag om kost og livsstil fra Martin Kreutzer.

Naturskønne omgivelser
”Vi har en forening, der kører rigtig godt. Det betyder, at vi kan, og vi vil, fordi vi har kræfter til at udvikle os, sætte ting i gang og være sikker på, at de bliver gennemført!” Med de ord indledte DFF-formand Søren Harboe Hovedbestyrelsens beretning på årets Generalforsamling, der fandt sted i naturskønne omgivelser i Middelfart. Mere end 60 entusiastiske og videbegærlige fibbere havde fundet vej til hotel- og konferencecenteret Huset, og det store fremmøde fik rosende ord med på vejen fra Søren Harboe.

Søren Harboe genvalgt som formand
”Det er skønt at se, at så mange er dukket op til vores Generalforsamling, for det er vigtigt at vise omverdenen, at vi er mange, og at vi er en forening, som blomstrer og er i konstant udvikling. Jo flere vi er, jo stærkere står vi, og jo stærkere brænder vi igennem med vores budskaber,” betonede Søren Harboe. Generalforsamlingen genvalgte Søren Harboe enstemmigt til to år mere som formand for DFF. Genvalgt til Hovedbestyrelsen blev også Stine Bundgaard og Sif Holst.

Tak fra formanden
Den genvalgte formand rettede en stor tak til DFF’s medarbejdere og til de mange frivillige ildsjæle, der over hele Danmark løser utallige helt vitale opgaver for DFF. En tak lød også til de mange pårørende, som lever med fibromyalgiens mange udfordringer i hverdagen hos deres nære og kære. Foreningens økonomiske støtter er naturligvis også helt uvurderlige for vores muligheder for at fungere som en professionel forening, fremhævede Søren Harboe. Den sidste tak tilfaldt DFF’s advokat, Svend Aage Helsinghoff, som arbejder utrætteligt for foreningen og vores medlemmer.

Fibromyalgiprisen 2019 til Karin Bruun Plesner
En god tradition på DFF’s Generalforsamling er uddelingen af Fibromyalgiprisen til en person, som har gjort en særlig indsats for de fibromyalgiramte. Årets prismodtager blev overlæge Karin Bruun Plesner fra Smertecenter Syd på OUH. Karin trækker fulde huse til sine spændende foredrag i DFF, hvor hun fortæller om sit arbejde med både at behandle fibromyalgiramte og opbygge ny viden ved at forske i fibromyalgiens gåder. Netop Karin Plesners brede faglige spændvidde har været afgørende for, at hun modtager Fibromyalgiprisen 2019.

Den ypperste ære
Karin kunne desværre ikke selv deltage på Generalforsamlingen, da hun var til bryllup. Men som det kendes fra Oscar-uddelinger, hvor vinderen af den flotte statuette ikke selv kan være til stede, tonede Karin frem på storskærm med en takketale. Her udtrykte hun stor ydmyghed over at modtage årets Fibromyalgipris, og at modtage en pris fra en patientforening fremhævede Karin Bruun Plesner som den ypperste ære og en god motivation til at fortsætte arbejdet.

Læs motivationen for valget af Karin Bruun Plesner som modtager af Fibromyalgiprisen

Du kan også se Karin Plesners takketale på DFF's facebookside:
www.facebook.com/fibromyalgi.dk/

Tre gode råd om kost og livsstil
Generalforsamlingen også bød på et foredrag om kost og livsstil fra Martin Kreutzer. Han er blevet en populær skikkelse i DFF med enorm interesse for at høre hans dybt inspirerende foredrag. Martin Kreutzer er praktisk anlagt i sin tilgang til at opnå en sundere livsstil. Så med god humor konkluderede hr. Kreutzer om sine anbefalinger, at de først gælder fra i morgen! Tre konkrete råd fra Martin Kreutzer lyder: Spis en dåse makrel i tomat hver dag. Drop sodavand – både light og den med fuld sukkerdosis. Og tilpas din motion, så den passer til lige netop dig. Rådene er hermed givet videre! 

- Her kan du læse det officielle referat fra Generalforsamlingen 2019

Nyhedsbrev