Fibromyalgiforeningerne fra Danmark, Norge og Sverige var samlet til nordisk møde i København i slutningen af februar måned.

Fibromyalgiforeningerne fra Danmark, Norge og Sverige var samlet til nordisk møde i København i slutningen af februar måned.

Nordisk fibromyalgimøde i København

Internationalt udsyn
Internationalt udsyn og internationalt samarbejde er vigtige søjler i Dansk Fibromyalgi-Forenings fundament. Derfor er det altid en stor fornøjelse og meget inspirerende at mødes med nogle af vores allertætteste samarbejdspartnere i form af fibromyalgiforeningerne i Norge og Sverige. 

Vi står skulder ved skulder
Vi mødes hvert år til nordisk møde, og værtskabet går på skift fra land til land. I år var turen så kommet til DFF, der bød velkommen til de andre forbund på sekretariatet i København hen over to dage. En bred vifte af spændende emner blev drøftet, og det giver altid et solidt rygstød til vores fremtidige arbejde at vide, at vi ikke står alene. For vi står skulder ved skulder med internationale partnere i arbejdet for bedre livsvilkår for fibromyalgiramte og deres pårørende. 

Nyt fibromyalgiforbund i Finland
Udvidelsen af vores nordiske netværk var netop på dagsordenen til mødet, fordi Finland nu også har stiftet et fibromyalgiforbund. Vi glæder os til at høre mere om det finske forbund og hjælpe dem godt i gang med det store arbejde, som det vitterligt er at starte et helt nyt forbund fra grunden. Der taler vi af egen erfaring! Finnerne blev naturligvis også inviteret med til næste nordiske møde, som finder sted i Gøteborg i 2020!

Det rummelige arbejdsmarked
På dagsordenen var også vores fælles udfordringer med at gøre arbejdsmarkedet mere rummeligt for fibromyalgiramte. Alt for mange med fibromyalgi oplever helt uacceptable forhindringer i deres kamp for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det gælder ikke mindst i det sociale system, hvor årelange sagsforløb i alle nordiske lande har voldsomme menneskelige, økonomiske og sociale omkostninger. Her er fortsat mange kampe, der skal udkæmpes, men vi er klar til at tage kampene, lød den samstemmende melding fra alle på mødet!

Vi takker NVC for støtten til Nordisk Møde 2019.

Nyhedsbrev