Gospel er et frirum for Marianne Brogaard Terkelsen i den røde kjole (Foto: Jonathan Stephensen)
Marianne Brogaard Terkelsen – kontaktperson og telefonrådgiver i Grindsted
Netværk er guld værd
Jeg har faktisk været kontaktperson og telefonrådgiver næsten fra første dag, hvor jeg blev medlem af DFF. Det var i slutningen af 1990’erne, at jeg fik stillet diagnosen fibromyalgi, og kort efter meldte jeg mig ind i foreningen, hvor andre medlemmer opfordrede mig til at blive kontaktperson. Den udfordring tog jeg til mig og har været kontaktperson lige siden! Gennem årene har jeg primært været telefonrådgiver, hvor det har betydet meget for mig at kunne hjælpe andre med fibromyalgi ind i DFF og vores netværksgrupper, som simpelthen er guld værd!
Den fælles forståelse
Når vi mødes i grupperne, har vi den fælles forståelse, hvor vi ikke behøver at forklare noget overfor hinanden, hvis vi har en så dårlig dag, at vi måske ikke engang kan huske noget fra vores sidste møde. Vi lever alle med de begrænsninger, som fibromyalgien giver i hverdagen, og jeg har været nødt til at tilpasse mit eget energiniveau til, hvad jeg kan magte som kontaktperson og telefonrådgiver. Men for mig er det også vigtigt, at netværksgrupperne bliver et frirum væk fra sygdommen. Og jeg kan kun opfordre andre med tanker om at blive kontaktperson til at springe ud i det, for det er befriende at have det frirum sammen med andre fibbere!
Vesterhavet og gospel
To andre frirum for mig er Vesterhavet og gospel! Jeg har sunget i gospelkor i næsten lige så mange år, som jeg har været kontaktperson! Og selv om jeg bor mere end en time væk fra Vesterhavet, så er transporttiden givet godt ud for mig, for havets bølger og de store vidder giver mig ny energi. Så kort sagt er det vigtigt som fibromyalgiramt at finde ud af, hvor man samler energien, for så har man også noget at give af bagefter!