Professor Rolf-Detlef Treede fra Det Medicinske Fakultet på Heidelberg Universitetet har været centralt placeret i arbejdet med at udvikle den nye udgave af WHO's internationale sygdomshåndbog ICD.

Professor Rolf-Detlef Treede fra Det Medicinske Fakultet på Heidelberg Universitetet har været centralt placeret i arbejdet med at udvikle den nye udgave af WHO's internationale sygdomshåndbog ICD.

Tysk professor: Vejen er banet for mere forskning i fibromyalgi

Rolf-Detlef Treedes forskningsfelt er kroniske smertesygdomme, og han forudser, at fibromyalgiramte har meget godt at se frem til med den nyeste udgave af sygdomshåndbogen ICD, som udsendes af Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Der er tale om den 11. udgave af ICD-systemet, som derfor hedder ICD-11.

Stort fremskridt for fibromyalgi
”Det er stort fremskridt for fibromyalgipatienter, at fibromyalgi i ICD-11 kommer til at høre under de kroniske smertesygdomme i stedet for at høre under gigtsygdommene, hvilket var tilfældet med det gamle ICD-system.”

Vejen til den rette behandling og bedre forskning
”Med anerkendelsen af fibromyalgi som en primær kronisk smertesygdom bliver fibromyalgi diagnosticeret og klassificeret i den rette sammenhæng. Jeg forventer, at det kan få fibromyalgipatienter hurtigere i gang med den rette behandling - enten hos specialister eller hos deres praktiserende læge. Korrekte klassifikationskriterier er også vigtige for forskningen, så ICD-11 kan også bane vejen for endnu mere og endnu mere målrettet forskning i fibromyalgi. Anerkendelsen af kroniske smerter som selve sygdommen er også et vigtigt skridt på vejen mod afstigmatisering af mennesker med fibromyalgi samt andre kroniske smertesygdomme.”

"Ny status til kroniske smerter" - læs mere om ICD-11 
---------------------------------------
Bliv medlem af DFF!
Dansk Fibromyalgi-Forening er til for dig, der lever med fibromyalgi.
Medlemskab koster kun 299 kr. om året og giver adgang til en bred vifte af fordele:
- Socialrådgivning
- Sundhedsrådgivning
- Psykologisk rådgivning om at tackle livet med fibromyalgi
- Netværk med andre fibromyalgiramte over hele Danmark
- Kurser med inspiration til at leve det bedst mulige liv med fibromyalgi
- Seneste nyt om forskningen i fibromyalgi
- Medlemsblad fire gange om året
HER KAN DU SE, HVORDAN DU BLIVER MEDLEM AF DFF

Nyhedsbrev