Få inspiration til dine nytårsfortsætter i 2021 som fibromyalgiramt med disse gode råd.

Få inspiration til dine nytårsfortsætter i 2021 som fibromyalgiramt med disse gode råd.

Kom godt ind i 2021 - tanker om nytårsforsæt

Af Dorthe Krauch Harboe, kontaktperson for netværksgruppen i Espergærde

Efter julen kommer nytåret med udsigten til et nyt, frisk og sprødt år. Så får mange af os lyst til at lave nytårsforsæt med ønsker om at gøre noget anderledes i håb om at få det bedre.

Oftest handler det om at skippe dårlige vaner og/eller begynde nye (sundere) tiltag.

Intentionerne om et bedre liv får os til at tænke på alt, hvad vi gør forkert: spiser eller drikker for meget, motionerer for lidt, ryger, ser for meget kedeligt tv osv. osv.…

Nej til løftede pegefingre
Du ved selv, hvad overskriften er for dig. Vi vil gerne lade være, holde op, skære ned, undgå – en hel masse nægtelser, restriktioner og løftede pegefingre.

Lad os lave et lille eksperiment: hvis du bliver bedt om ikke at tænke på en appelsin. Hvad tænker du så på? En appelsin? Vores hjerne er faktisk indrettet sådan, at den ikke opfatter ordet ”ikke”.

Så ”jeg vil ikke spise sukker, ikke ryge, ikke se tv hver dag, ikke skælde ud” (find selv på flere) virker faktisk modsat for os. Ærligt talt, så har vi rigeligt med restriktioner og ting, vi ”ikke må” lige for tiden.

Tænk på tilladte ting
Prøv at anskue det med nytårsforsætter og ønsker for fremtiden på en anden måde. Vend det 180 grader og sig i stedet: ”jeg vil…xx”! I stedet for at tænke i forbudte ting, så begynd at tænke i tilladte ting og handlinger.

Tænk grådigt (selvom det er et fy-ord for de fleste af os) i stedet for fornægtelse! For eksempel: jeg vil spise flere gulerødder, se flere sjove film, gå flere ture, lægge flere puslespil, drikke mere vand, gå mere med hat…

Lyder det ikke dejligt? Hvad vil du have mere af i 2021?

Husk også vores gode råd til julen!