Midlertidig ordning for handicap-parkering

Mange fibromyalgiramte har handicapparkeringskort til bilen, og et p-kort gælder som udgangspunkt i 10 år. Men i denne coronatid kan det være vanskeligt at få tid til en fornyet lægeerklæring til fornyelse af p-kortet.

Derfor er der indført en midlertidig ordning, som betyder, at man ikke behøver at få fornyet handicapparkeringskort, der udløber i perioden fra 15. marts 2020 til og med 30. juni 2020.

Den midlertidige ordning betyder altså, at hverken offentlige eller private p-vagter kan udskrive p-afgifter til biler med handicapkort, som udløber i den nævnte periode, og som holder korrekt parkeret. 

Gamle regler er tilbage 1. juli
Fra 1. juli 2020 er det planen at genindføre de normale regler for fornyelse af handicapparkeringskort. Hvis den midlertidige ordning med forlænget gyldighed for udløbne p-kort fortsætter fra 1. juli, skal vi i DFF nok informere om det.

Men som reglerne ser ud lige nu, er det vigtigt at huske at søge om fornyelse af sit handicapparkeringskort fra 1. juli, hvis man har et p-kort, der er udløbet i perioden fra 15. marts til og med 30. juni.

Vær tidligt ude
Transportministeriet oplyser, at en fornyelse af handicapparkeringskortet kræver en fornyet lægeerklæring. Ydermere oplyser Danske Handicaporganisationer, at ekspeditionstiden på behandlinger af ansøgninger om parkeringskort er 4 uger.

Derfor vil det være en god idé at være så tidligt ude som muligt med at kontakte egen læge for at høre om mulighederne for at få en tid til en lægeerklæring med henblik på fornyelse af handicapparkeringskort fra 1. juli.  
---------------------------------------
Vil du være medlem af DFF?
Som medlem af Dansk Fibromyalgi-Forening får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER

Nyhedsbrev