Formand Søren Harboe fortæller om vores nye navn til fibromyalgiens fællesskab – nemlig Fibromyalgi- & Smerteforeningen.

Formand Søren Harboe fortæller om vores nye navn til fibromyalgiens fællesskab – nemlig Fibromyalgi- & Smerteforeningen.

Nyt navn til fibromyalgiens fællesskab

Af formand Søren Harboe, Fibromyalgi-Foreningen

Vi måtte jo udsætte vores Generalforsamling til efteråret, hvor det var muligt at gennemføre den på forsvarlig vis. Vi kunne glæde os over et stort fremmøde samt mange gode diskussioner om fremtiden for foreningen. Tak til alle jer, som deltog!

På Generalforsamlingen blev det vedtaget at ændre foreningens navn, så vi fra 1. januar 2021 hedder Fibromyalgi- & Smerteforeningen.

Ny smertefamilie
Fra Hovedbestyrelsen præsenterede vi forslaget om navneskiftet. Vi mener, det er vigtigt for foreningen at være klar til den smerteplatform, som er under opbygning hos Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Den er en del af ændringen af deres diagnosesystem, der skal træde i kraft fra 2022.

Opgradering af smerteområdet
Hidtil har fibromyalgi hørt under gigtsygdomme, men fremover bliver alle smertesygdomme, heriblandt fibromyalgi, samlet i en ny, selvstændig smertefamilie. Det bliver en stærk platform og en international opgradering af hele smerteområdet.

Smerter kommer altså langt mere i fokus på verdensplan end nogensinde før, hvilket også er en stor sejr for os. Men det er også vigtigt, at omverdenen let kan se, at fibromyalgi er en smertesygdom. Og også at vise, at foreningen er der for dem, der ikke har fået en endelig diagnose endnu.

Udvidelse af foreningens navn
Derfor fremlagde vi forslag om udvidelse af foreningens navn til Fibromyalgi- & Smerteforeningen, og jeg vil gerne takke for den store opbakning til det nye navn.

Fra 1. januar hedder vi altså Fibromyalgi- & Smerteforeningen.

Vi skal selvfølgelig alle vænne os til det nye navn. Og lad mig slå fast, at navneskiftet på ingen måde ændrer noget som helst i vores stålsatte indsats for bedre livsvilkår til fibromyalgiramte.

Fokus med uformindsket styrke
Vi fastholder vores fokus med uformindsket styrke. Fibromyalgi- & Smerteforeningen vil fortsat være det stærke fællesskab for dig, der lever med fibromyalgi!

Med de ord ønsker jeg alle en glædelig jul og et godt nytår - pas godt på jer selv og jeres kære!

Formand Søren Harboe
Fibromyalgi-Foreningen

Vi har tidligere udførligt beskrevet den nye smertefamilie, der er under opsejling, og vi linker lige til vores artikler om det.