Formand Søren Harboe sender en kraftig opfordring til at passe på Doktor Google. Når man googler om sundhed på skærmen, møder man alt for ofte en kaotisk jungle af utroværdige informationer.

Formand Søren Harboe sender en kraftig opfordring til at passe på Doktor Google. Når man googler om sundhed på skærmen, møder man alt for ofte en kaotisk jungle af utroværdige informationer.

Pas på Doktor Google!

Af formand Søren Harboe, Fibromyalgi-Foreningen

Utroværdig jungle
”Jeg googler det lige…” Tænk på, hvor mange gange vi siger den sætning i løbet af en dag! Med få klik har vi adgang til et væld af informationer. Vi glæder os over alle de muligheder, men må ikke glemme den dystre bagside af medaljen, når man googler om sundhed. Man finder chokerende ofte en jungle af utroværdige oplysninger, som i yderste konsekvens kan skade ens helbred.

Slagkraftigt bolværk
Når det gælder fibromyalgi, er der også mange løfter om ”mirakelkure” og sensationshistorier om utroværdig ”forskning” i frit omløb på sociale medier. For os som patientforening er det altid helt afgørende, at vi står på et troværdigt og faktabaseret grundlag i ALT, hvad vi gør, siger og skriver om fibromyalgi. Kun på den måde kan vi være et slagkraftigt bolværk mod internettets umættelige dyb af tvivlsomme informationer.

Høj troværdighed
Man skal altid passe på Doktor Google! På grund af vores faktabaserede tilgang bliver vi en aktør med høj troværdighed på smerteområdet. Vi er en stærk med- og modspiller i vores dialog med politikerne om bedre livsvilkår for kroniske smertepatienter, og vi er en troværdig samarbejdspartner for forskere.

Forskning af ypperste karat
Vores tætte kontakt til fibromyalgiens forskere af ypperste karat har nu udmøntet sig i, at vi med stor stolthed nu lancerer en serie af webforedrag med Stine Amris fra Parker Instituttet. Vi har netop afholdt den første udgave af ”Fibromyalgilægens bord med Stine Amris” med mere end 200 deltagere!

Modvægt til Doktor Google
Doktor Google er leveringsdygtig i misinformationer og mirakelhistorier døgnet rundt. Derfor er det helt afgørende at have en modvægt med faktatjekket og videnskabelig information. Den troværdige information leverer vi i Fibromyalgi-Foreningen sammen med Stine Amris, som har skrevet doktordisputats om fibromyalgi, og mange af jer kender Stine fra de altid populære og givende forløb på Parker Instituttet.

Overvældende interesse
Vi er simpelthen så glade for, at vi kan dele Stine Amris’ livslange erfaring om fibromyalgi med jer på vores nye serie af webinarer. Næste udgave af ”Fibromyalgilægens bord” handler om fibromyalgi og symptomer og afholdes 9. februar. Tilmeldingerne ruller igen ind i stort tal! Det er simpelthen fantastisk med den overvældende interesse!

Læs mere om ”Fibromyalgilægens bord med Stine Amris” og om tilmelding.

Nyhedsbrev