Københavns Lufthavn lancerer Solsikkesnoren, som skal hjælpe mennesker med usynlige sygdomme som fibromyalgi til en bedre rejseoplevelse.

Københavns Lufthavn lancerer Solsikkesnoren, som skal hjælpe mennesker med usynlige sygdomme som fibromyalgi til en bedre rejseoplevelse.

Solsikkesnor hjælper mennesker med usynlige sygdomme

”Du ser jo ikke syg ud!”. Den nedværdigende kommentar fra omgivelserne rammer desværre alt for ofte mennesker med fibromyalgi, fordi livet med kroniske smerter er usynligt for omgivelserne.

Men Københavns Lufthavn giver nu sit bidrag til at skabe øget opmærksomhed og øget forståelse for mennesker med usynlige sygdomme som fx fibromyalgi.

Det sker med lanceringen af ”Solsikkesnoren”, som man kan få udleveret helt gratis, når man benytter lufthavnen.

Solsikkesnoren skal bæres om halsen og udleveres ved check-in-skrankerne eller ved Informationen i Terminal 3, uden man skal forklare, hvorfor man ønsker at bære snoren.

Uddannet personale
Medarbejderne i Københavns Lufthavn er blevet uddannet i at spotte rejsende med Solsikkesnoren, som signalerer, at her er personer med særlige behov for støtte og opmærksomhed.

Solsikkesnoren giver bl.a. mulighed for at benytte et særligt spor i lufthavnen, som gør det lettere for mennesker med nedsat bevægelighed at komme gennem det ofte hektiske mylder i en lufthavn.

International udbredelse
Solsikkesnoren benyttes allerede i flere andre internationale lufthavne, og i England er den også udbredt til stormagasiner og større togstationer.

Det skal blive spændende at følge, hvordan Solsikkesnoren virker på dansk grund, og om Solsikkesnoren kan brede sig til andre steder end Københavns Lufthavn.

Der er i hvert fald tale om et spændende nyt tiltag, og forhåbentlig kan det bidrage til mere forståelse for fibromyalgi og andre sygdomme, der er usynlige for omgivelserne.
---------------------------------------
Vil du være medlem af DFF?
Som medlem af Dansk Fibromyalgi-Forening får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER