Status på feriepenge og 1.000 kr.

Et flertal i Folketinget har vedtaget, at man kan få tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt til efteråret.

Ydermere vil borgere på overførselsindkomster få udbetalt et skattefrit beløb på 1.000 kr. Loven, som skal bane vej for de 1.000 kr., ventes vedtaget til august.

Målet med disse initiativer er at få danskerne til at svinge Dankortet, så hjulene bliver holdt i gang under coronakrisen.

Umiddelbart tyder det ikke på, at der vil ske modregning i offentlige ydelser. Det gælder også, hvis ens ægtefælle eller samlever modtager offentlige ydelser. Det har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) oplyst i et skriftligt svar til Enhedslisten.

De endelige lovtekster er dog endnu ikke klar, og i Dansk Fibromyalgi-Forening afventer vi at se lovene på skrift for at være helt sikre på, at det billede, som tegner sig nu, også holder stik.

Fx er det lige nu uklart, om man som fleksjobber kan få udbetalt både de indefrosne feriepenge og engangsbeløbet på 1.000 kr. Ydermere kan der måske ske modregninger i private pensioner. 

Derfor er der fortsat nogle uafklarede forhold, selv om det generelle billede tyder på, at der ikke sker modregninger i offentlige ydelser.

Når de endelige lovtekster er klar i løbet af sensommeren og efteråret, kigger vi dem nøje efter i sømmene og udsender information.

Hvis man som fibromyalgiramt har spørgsmål i løbet af sensommeren og efteråret til de indefrosne feriepenge og engangsbeløbet på 1.000 kr., er man naturligvis meget velkommen til at ringe til DFF’s rådgivning på tlf. 33 23 55 60.
---------------------------------------
Vil du være medlem af DFF?
Som medlem af Dansk Fibromyalgi-Forening får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER 

Nyhedsbrev