DFF har haft travlt på telefonerne under coronakrisen, hvor vi har mærket, at det har været en svær tid for mange. (Genrefoto.)

DFF har haft travlt på telefonerne under coronakrisen, hvor vi har mærket, at det har været en svær tid for mange. (Genrefoto.)

Travlhed for DFF under coronakrisen

I Dansk Fibromyalgi-Forening har vi mærket, at de seneste mange uger har været en svær tid. Vi har haft travlt ved telefonerne, hvor vi har snakket med rigtig mange af jer. Vi har også haft kontakt til mange via Messenger og på mail.

Vi er glade for, at I viser os den tillid, og en ny undersøgelse blandt patienter viser, at patientforeningerne har en meget høj troværdighed i denne tid. På en skala fra 1-10 får patientforeningerne nemlig en flot score på over 9, når det gælder om at formidle troværdig information.

Immunforsvaret og fibromyalgi
Vi har særligt fået mange spørgsmål med bekymring for, om man som fibromyalgiramt har en øget risiko for smitte med coronavirus på grund af nedsat immunforsvar. Det er heldigvis ikke tilfældet, forklarer overlæge Stine Amris fra Parker Instituttet og overlæge Karin Bruun Plesner fra Smertecenter Syd.

Læs mere i vores opdaterede information om immunforsvaret og fibromyalgi

Utryghed ved genåbning
Nu hvor samfundet langsomt er ved at genåbne, hører vi også fra mange af jer, at I fuldt forståeligt mærker en utryghed ved at vende tilbage på arbejde, særligt ved kontaktnære jobs.  

Sundhedsstyrelsen har udgivet en liste over konkrete risikogrupper.
www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Hvem-er-i-saerlig-risiko-ved-sygdom-med-COVID-19_

Da fibromyalgipatienter ikke er oplistet, er det den individuelle vurdering af din situation, fx med andre sygdomme udover fibromyalgi, som er afgørende.

Hvis du er bekymret for at vende tilbage på arbejde, er det derfor vores anbefaling fra DFF, at du bestiller tid hos din praktiserende læge for at få en individuel vurdering af dine særlige problematikker.

DFF har tæt kontakt til netværk
Lægens vurdering kan du tage med til en samtale med din tillidsrepræsentant og arbejdsgiver med henblik på at tilrettelægge dine arbejdsopgaver bedst muligt i henhold til dine skånebehov. Måske kan du blive omplaceret til en anden jobfunktion for en periode, hvis du fx har et job, hvor du normalt kommer i tæt kontakt med andre mennesker.

I DFF er vi med i de sundhedsnetværk, som løbende drøfter udviklingen i forhold til corona sammen med Sundhedsstyrelsen, Danske Handicap-organisationer og Danske Patienter. I kraft af vores tætte kontakt til de netværk er vi i stand til løbende at bringe nyt og få opklaret konkrete spørgsmål eller udfordringer, som vores medlemmer har.

DFF kører videre med fuld styrke
I DFF opretholder vi samme beredskab i vores rådgivning som altid, og vi kører videre med fuld styrke – både på vores telefonrådgivning, på vores mail samt på de sociale medier. Så I skal endelig blive ved med at kontakte os, uanset om I har spørgsmål om corona eller andre emner. Vi glæder os til at høre fra jer!

Vores telefontider på tlf. 33 23 55 60 er:
Mandag & fredag: Kl. 10-12
Tirsdag-torsdag: Kl. 10-14

Du kan også skrive til DFF på dff@fibromyalgi.dk eller via Messenger på DFF’s Facebook-side - www.facebook.com/fibromyalgi.dk/
---------------------------------------
Vil du være medlem af DFF?
Som medlem af Dansk Fibromyalgi-Forening får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER

Nyhedsbrev