Husk, at du snart kan ansøge om at få udbetalt op til 3 uger af de feriepenge, der er optjent i det gamle ferieår.

Husk, at du snart kan ansøge om at få udbetalt op til 3 uger af de feriepenge, der er optjent i det gamle ferieår.

Udbetaling af feriepenge

OBS! OPDATERING - NOVEMBER 2020
Denne information om udbetaling af indefrosne feriepenge blev først offentliggjort i september 2020.
I november 2020 bringer vi en opdatering længere nede i teksten.


Husk, at
du snart kan ansøge om at få udbetalt op til 3 uger af de feriepenge, der er optjent i det gamle ferieår, og som blev indefrosset i forbindelse med overgangen til den nye ferielov.   

Du skal selv ansøge om at få pengene udbetalt www.borger.dk - og det skal gøres fra begyndelsen af oktober og frem til 1. december 2020.  

Det berører ikke din forsørgelsesydelse eller andre indkomstafhængige offentlige ydelser til dig selv eller andre medlemmer af husstanden, f.eks. hvis du er i fleksjob, er førtidspensioneret eller modtager kontanthjælp. 

OBS! OPDATERING - NOVEMBER 2020
Der kan alligevel ske modregning i visse offentlige ydelser, hvis man har fået udbetalt de indefrosne feriepenge. Læs mere her.

Dog skal du være at opmærksom på, at det vil kunne få betydning, hvis du får ydelser, der er afhængige af din formue, og pengene ikke er brugt inden udgangen af 2022.

Du har selv pligt til at dokumentere overfor kommunen eller Udbetaling Danmark, at pengene ikke skal medregnes i din formue til og med 2022.   

Det er frivilligt, om du vil have pengene udbetalt. Hvis ikke du foretager dig noget, vil pengene i stedet for blive udbetaltnår du bliver pensioneret eller af andre grunde forlader arbejdsmarkedet. 

Hvis du vælger at få udbetalt de indefrosne feriepenge, kan du fortsat være del af de grupper, som også modtager et engangstilskud på 1.000 kr. Læs mere om engangstilskuddet.

Et flertal i Folketinget har vedtaget muligheden for at få udbetalt de indefrosne feriepenge for at bidrage til at holde forbruget i gang under coronakrisen. 
---------------------------------------
Vil du være medlem af DFF?
Som medlem af Dansk Fibromyalgi-Forening får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER