DFF har været til tætpakket stormøde i alliancen VærdigReform om behovet for ændringer i den forhadte reform af fleksjob og førtidspension.

DFF har været til tætpakket stormøde i alliancen VærdigReform om behovet for ændringer i den forhadte reform af fleksjob og førtidspension.

Værdighedens vulkan ulmer stadig!

Skulder ved skulder
VærdigReform er navnet på den fælles alliance af mere end 60 fagforbund og patientforeninger, der står skulder ved skulder i kampen for de nødvendige ændringer i den forhadte reform af fleksjob og førtidspension fra 2013.

Stærk fælles front
En social mobilisering i så stor skala er ikke set i mange år, og den fælles front i VærdigReform er stærkere end nogensinde. Det var tydeligt for enhver, da foreningerne bag VærdigReform bød velkommen til et tætpakket stormøde hos Danske Handicaporganisationer (DH) den 24. januar. Dansk Fibromyalgi-Forening er en del af samarbejdet og var derfor naturligvis også til stede på mødet!

Minister i krydsild
Hvornår sker der noget!? Det spørgsmål blev rettet igen og igen mod beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), som havde takket ja til invitationen til at deltage på stormødet. Konfronteret med krydsilden gjorde Hummelgaard det klart, at det altid gør stort indtryk på ham, når han møder de mange menneskeskæbner, som lider under konsekvenserne af reformen.

Uld i munden
Samme melding kom fra de to øvrige politikere på mødet i skikkelse af SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, og de Radikales beskæftigelsesordfører, Samira Nawa. Men såvel minister som de to ordførere fik noget mere uld i munden, når det kom til konkrete løfter om ændringer.

Et aflyst møde
Den nye regering har aftalt med sine støttepartier at se på behovet for ændringer af reformen allerede fra februar 2020. Men ét møde om sagen er blevet aflyst, og på dagen for stormødet var der endnu ikke indkaldt til nye forhandlinger. Dog løftede Peter Hummelgaard sløret for, at første punkt på den politiske dagsorden er ændringer i ressourceforløbene.  

Evigt ulmende vulkan
Manglen på konkrete udmeldinger fik den tætpakkede forsamling til at understrege overfor Hummelgaard, at alliancen VærdigReform er en evigt ulmende vulkan, som altid er klar til at gå i udbrud! Med det løfte i rygsækken forlod Peter Hummelgaard forsamlingen.

DFF’s krav
Fra Dag 1 har vi i Dansk Fibromyalgi-Forening advaret om konsekvenserne for kroniske smertepatienter af reformen af fleksjob og førtidspension. Disse advarsler har desværre vist sig at holde stik, og i DFF har vi disse fire krav som de mest presserende områder med behov for ændringer:
- Lettere adgang til fastholdelsesfleksjob – en investering for fremtiden
- En helhedsorienteret indsats i ressourceforløbene er helt afgørende
- Lægeerklæringer skal tages alvorligt
- Nej til modregning i pensioner under ressourceforløb

Kampen for værdighed fortsætter
I Dansk Fibromyalgi-Forening fortsætter vi kampen for værdighed med uformindsket styrke – både på egen hånd og med vores partnere i VærdigReform, som repræsenterer de tusinder af mennesker, der fortsat lider under den forhadte reform.

Læs mere om VærdigReform på vores hjemmeside

Læs juraprofessor Kirsten Ketschers kritik af "ulyksalige ressourceforløb"

Se animationsfilm om konsekvenserne af reformen på DFF's YouTube-kanal 
---------------------------------------
Vil du være medlem af DFF?
Som medlem af Dansk Fibromyalgi-Forening får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER

Nyhedsbrev