God læselyst med Renee Hamiltons personlige historie om at leve med fibromyalgi.

God læselyst med Renee Hamiltons personlige historie om at leve med fibromyalgi.

En personlig historie - Del 1

Hej derude – Jeg hedder Renee Hamilton, jeg er 59 år og har haft fibromyalgi i mere end 30 år, diagnosen fik jeg i '95.

Jeg har 3 voksne børn og 7 børnebørn, + 2 bonus. Jeg har et par andre diagnoser også, (slidgigt, hypermobilitet, psoriasis, arveligt forhøjet kolesterol), men nok om det. De fleste kender rumlen, så jeg vil gerne fortælle, hvordan jeg har et godt liv med disse uregerlige følgesvende.

Efter at have været tromlet igennem systemet med læger, kommune og alt, hvad man skal, fik jeg pension i ’99. Der begyndte jeg at få vendt bøtten. Jeg droppede al medicin og begyndte på min helt egen rejse.

Jeg fik nu ro i min hverdag og lige så stille pejlet mig ind på, hvad fibromyalgien gjorde ved mig, og hvordan jeg kunne få nogen kontrol selv. Jeg har altid været meget struktureret og blev det endnu mere, så alt blev så vidt muligt skemalagt med de nødvendige pauser og hviledage.

Jeg lavede uendeligt mange prioriteringslister og skar en del unødvendige ting i mit liv fra. Det hjalp, og årene gik derudaf i en stigende kurve, og det gjorde fibromyalgien også, hmmm.

Mine børn blev voksne, jeg blev skilt og fik endnu mere ro på og tid til mig selv. Så kom børnebørnene og BANG, da der var 7 af slagsen, gik jeg i panik. Min fysik kunne slet ikke holde til at være bare tilnærmelsesvis den Bedste, som jeg gerne ville. Men igen tog jeg kampen op med bæstet og har igen nogenlunde kontrol, og det vil jeg gerne fortælle om i næste artikel, som du kan læse her.