Så er der gode råd til sommerferien til dig som fibromyalgiramt.

Så er der gode råd til sommerferien til dig som fibromyalgiramt.

Et hverdagslysglimt om sommerferie

Nyplukkede jordbær med fløde og sukker, lækre is, fuglekvidder, sol og varme - og så en masse hygge med familie og venner, hvor der lige skal nås det og det, og også gerne det og det og … 

Sommerferie er en dejlig, skøn og fantastisk tid - men med kroniske smerter kan det også være en meget hård tid, da det kan være svært at følge med de andre, bl.a. energimæssigt.  

Og man er desværre ikke blevet rask eller har fået en rygsæk fuld af energi foræret, selv om overskriften i kalenderen de følgende uger hedder sommerferie - og selvom man SÅ GERNE VIL😊.   

For at få den gode ferie er det vigtigt, at ønsker og håb hænger sammen med virkeligheden, så ikke for mange eller for hårde aktiviteter kommer til at tage fokus på en negativ måde. 

Gode råd til sommerferien: 

Planlægning:  

Ideer:  

- Snak dagen/ferien igennem med familie og venner, inden I tager afsted på ferie. Undersøg, hvad I ønsker at lave/se og aftal så at være fleksibel. Mærk efter om morgenen, hvilken aktivitet der passer bedst til det energiniveau, der er for dagen, og planlæg dagen ud fra det.  

- Hvis I tager på endagsture, kunne det være en idé at have lavet aftensmaden inden, så den er klar til at blive varmet op, når I kommer trætte hjem. Eller aftal, at det er rugbrødsmadder, der kommer på bordet denne dag, eller at I køber noget mad med på vejen hjem. 

Hjælperedskaber:  

Uanset om I skal på en længere ferie eller på en endagstur, kunne det være en ide at tænke hjælperedskaber ind i forhold til at gøre dagen/dagene nemme.  

Måske din egen støttepude til lænden kunne være god at have med i bilen. Eller måske dit eget bestik til jeres medbragte mad, som måske skal nydes på rastepladsen eller i sommerlandet.  

Eller du kan medbringe egen hovedpude, hvis I skal overnatte, så en god nats søvn er inde for rækkevidde og dermed større mulighed for mere energi den efterfølgende dag.  

Hvile:  

Du er ikke blevet rask, fordi der står sommerferie i kalenderen. Du har stadig brug for ro og hvile.  

Vær god ved dig selv og nyd de ting, du kan være med til, de ting, I laver sammen og de ting I når, og lad ikke planer for, hvad du/I gerne VILLE have nået, ødelægge turen/ferien.  

Prioritér hvile og nyd de ting, du/I når i stedet for pludselig at være så udmattet og have så mange smerter, at sengen bliver din ferieven 

Husk, at ferie handler ikke kun om, hvor meget I når, men glæden ved det, I når og nærværet med hinanden😊 

Passer dine ønsker og håb for sommerferien med dit energiniveau? 

Pas godt på jer selv og rigtig god sommer til jer alle😊 

Mange omsorgsfulde hilsner fra Heidi, Fibromyalgi- & Smerteforeningen😊.

Nyhedsbrev