Ordning med medicinsk cannabis fortsætter

Alle partier i Folketinget har vedtaget at videreføre den forsøgsordning med medicinsk cannabis, som ellers skulle udløbe ved udgangen af 2021.

Forsøgsordningen kører nu videre i yderligere 4 år.

I Fibromyalgi- & Smerteforeningen er vi glade for politikernes opbakning til medicinsk cannabis som en behandlingsmulighed, der kan være til gavn for en bred vifte af patienter, heriblandt fibromyalgiramte.

Nu kæmper vi i FSF videre for, at fibromyalgiramte skal have lettere adgang til medicinsk cannabis.

For nylig gennemførte FSF sammen med flere andre patientforeninger en stor undersøgelse om brugen af medicinsk cannabis.

37% blandt de deltagende fibromyalgiramte havde erfaringer med medicinsk cannabis – enten som nuværende eller tidligere brugere.

Særligt på tre områder angiver fibromyalgipatienter, at medicinsk cannabis har en positiv effekt på deres smerter og velbefindende:

- 55% henviser til smertelindring.
- 44% henviser til afslapning i kroppen.
- 50% henviser til bedre søvn.

Medicinsk cannabis kan altså være en kilde til smertelindring og generelt bedre livskvalitet for ganske mange fibromyalgiramte.

Derfor er det holdningen hos os i Fibromyalgi- & Smerteforeningen, at der skal være bedre adgang til medicinsk cannabis på recept.

Det kræver:
- Lavere priser på medicinske cannabisprodukter
- Et bredere udbud af medicinske cannabisprodukter
- Bedre vejledning til lægerne, så de bliver mere trygge ved at udskrive medicinsk cannabis

I den nuværende forsøgsordning har der også manglet en systematisk opsamling af viden om patienternes erfaringer med brugen af medicinsk cannabis.

I skrivende stund er det uklart, om denne vidensopsamling bliver en del af ordningen de kommende 4 år, så i FSF holder vi politikerne fast på det spor, at det er helt afgørende at sikre mere viden om medicinsk cannabis på en systematisk måde.

Læs vores store tema om medicinsk cannabis og fibromyalgi 

Nyhedsbrev