Mange velfærdsuddannede fleksjobbere møder udfordringer i jagten på et arbejde, selvom der er massiv mangel på sygeplejersker, SOSU’er, lærere og pædagoger.

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd bragt i Information viser, at blandt ledige visiteret til fleksjob er 1.700 af dem uddannet indenfor et velfærdsfag.

Selvom der er akut mangel på personale i mange af disse fag, bliver fleksjobbere desværre ofte ikke vurderet som egnede til at passe et job på grund af deres funktionsnedsættelse.

Kritisk og massiv mangel
Der er massiv mangel på velfærdsuddannet personale.

Derfor mener vi i FSF, at det er meget kritisk, at så mange fleksjobbere med en uddannelse på velfærdsområdet går ledige.

Vi ser også blandt vores egne medlemmer i FSF, der er visiteret til fleksjob, at det desværre kan være en stor udfordring at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, når man ikke kan arbejde 37 timer om ugen og ikke altid kan løse præcis de samme opgaver som sine kolleger.

Det er på trods af, at de gerne vil arbejde og bidrage til fællesskabet!

Værdifulde fleksjobbere
Nu hvor der faktisk er mangel på medarbejdere indenfor så essentielle fag, selvom så mange går ledige, er det et tegn til, at arbejdsgiverne skal ændre holdning til fleksjobbere og se dem som en ressource, der er værdifulde nye kollegaer.

Når velfærdsstaten er under pres, er det vigtigt, at vi tænker i nye baner for at løse problemerne, og at se det store potentiale i fleksjobbere er et oplagt sted at starte!