Forskningsprojekt om fibromyalgi i Helse-bladet

I det nyeste nummer af magasinet Helse kan man læse artiklen "Fibromyalgipatienter bliver syge af at vente for længe i systemet".

Her bliver dykket ned i resultaterne fra forskningsprojektet om fibromyalgiramtes forhold i sundhedsvæsnet foretaget af VIVE og Parker Instituttet og igangsat af FSF.

Artiklen giver den bredere befolkning et indblik i de store konsekvenser, som mødet med sundhedssystemet har på mange fibromyalgiramtes fysiske og mentale helbred samt deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Forskningsprojektet viser alarmerende tal, der peger på, at sundhedssystemet er alt for langsomt til at opspore fibromyalgiramte og få givet dem en diagnose og et målrettet behandlingstilbud, inden de får det endnu værre, end da de startede med at have kontakt til sundhedssystemet.

Det koster i sidste ende både den enkelte fibromyalgipatient og samfundet dyrt.

I artiklen fortæller overlæge Stine Amris og professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg, der står bag forskningsprojektet, om resultaterne, og hvad vi kan læse ud af tallene.

Desuden fortæller FSF’s formand, Søren Harboe, om vigtigheden af forskningsprojekter som disse, hvis fibromyalgiramte skal have ordentlige forhold i det danske sundhedsvæsen.

Du kan læse hele artiklen i Helse her

Læs meget mere om forskningsprojektet her

Nyhedsbrev