Nyhedsbrev

Om Fibromyalgi- & Smerteforeningen

Fibromyalgi- & Smerteforeningen (FSF) er en patientforening, der arbejder for de fibromyalgiramte og deres pårørende. Foreningen ytrer sig i den offentlige debat i forhold til fibromyalgi, det rummelige arbejdsmarked samt sociale og sundhedsmæssige spørgsmål.

Sekretariatet
Sekretariatet varetager den daglige administration, drift og udvikling af FSF.

Herudover er en række frivillige ildsjæle tilknyttet sekretariatet. De varetager bl.a. den frivillige rådgivning ved henvendelser til sekretariatet. Alle vores frivillige har selv fibromyalgi og ved derfor, hvad det betyder at leve med en så alvorlig kronisk smertesygdom.

Sekretariatets opgaver er fastlagt af Hovedbestyrelsen.

Her kan du se de ansatte og de frivillige på sekretariatet.

Viden og information
Som den eneste forening i Danmark indsamler FSF den nyeste og specialiserede viden om fibromyalgi og formidler den til medlemmer gennem vores forskellige kanaler: Medlemsmagasinet, hjemmesiden, nyhedsbrev, sociale medier og på foreningens kurser.

- Rådgivning til dig med fibromyalgi
FSF har et stærkt hold af erfarne konsulenter, som kan hjælpe dig med de mange udfordringer i et liv med fibromyalgi. Som medlem af FSF kan du få rådgivning fra vores socialrådgiver, sundhedskonsulent og erfarne frivillige, som alle selv har fibromyalgi. Du kan ringe på tlf. 33 23 55 60 eller skrive på fsf@fibromyalgi.dk.

- Medlemsblad
FSF udgiver et medlemsblad 'fibromyalgi' fire gange om året med bl.a. artikler om den nyeste viden om fibromyalgi samt forskning og behandling. Der bringes løbende aktuelle interviews med læger, forskere og andre fagpersoner, som har en særlig viden på området

- Hjemmeside
Hjemmesiden www.fibromyalgi.dk, hvor der findes mange vigtige oplysninger om fibromyalgi, de nyeste forskningsresultater samt nyt fra FSF.

- Gratis elektronisk nyhedsbrev
Alle kan tilmelde sig nyhedsbrevet, det kommer til dig med den sidste nye viden om stort og småt.

- Sociale medier
Foreningen er aktiv og i dialog med medlemmer på Facebook og andre sociale medier.

- Desuden udgives pjecer, temanumre, temahæfter samt film om sygdommen. 

Kontaktpersoner og netværksgrupper
Fibromyalgi- & Smerteforeningen er bygget op med en medlemsvalgt hovedbestyrelse, regioner samt et landsdækkende net af kontaktpersoner, der arbejder lokalt som rådgivere for de fibromyalgiramte og deres pårørende. 

Kurser og foredrag
Foreningen arrangerer en bred vifte af kurser, foredrag og cafémøder over hele Danmark. Kurserne er målrettet fibromyalgiramte og deres pårørende. Kurserne er tænkt som ”hjælp til selvhjælp” og mulighed for at skabe netværk med andre i samme situation. 

Samarbejde 
FSF samarbejder desuden med en lang række andre organisationer og foreninger for at skabe bedre forhold for mennesker med fibromyalgi. 

FSF er medlem af Danske Patienter og Danske Handicaporganisationer, DH. 

Foreningen har kontakt til internationalt anerkendte fibromyalgiforskere og deltager i de relevante førende lægekonferencer rundt omkring i verden. Der er et internationalt samarbejde med bl.a. The International Myopain Society, IASP (International Association for the Study of Pain), NFA (National Fibromyalgia Association) og ENFA (European Network of Fibromyalgia Associations.)