Bolig-muligheder for fibromyalgiramte

Som fibromyalgiramt kan du have mulighed for at få bevilget enten en handicapbolig eller en ældrebolig. Man skal visiteres af sin kommune til en af disse boligtyper. Hvis man er under 65 år, kan en handicapbolig komme på tale, og hvis man er over 65 år, kan man være berettiget til en ældrebolig. 

Du kan også have mulighed for at komme foran på ventelisterne til en bolig i stuen, hvis du er så gangbesværet, at du ikke kan gå på trapper. Hvis man bor i en ejendom med elevator, vil det dog være vanskeligt at skifte bolig med henvisning til fysiske problemer med at gå på trapper. 

Forskellige regler i kommunerne
Ydermere kan reglerne variere fra kommune til kommune, og der kan være forskelle mellem de enkelte boligselskaber. Derfor skal du kontakte din kommune for at få information om de regler, der gælder for netop dig, hvis du pga. din fibromyalgi har brug for at skifte bolig. 

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte Fibromyalgi- & Smerteforeningen på tlf. 33 23 55 60 eller fsf@fibromyalgi.dk, hvis du har spørgsmål i forbindelse med boligskift pga. fysiske begrænsninger.

Nyhedsbrev