Fibromyalgiramte Marianne Garde Kristoffersen får mange bivirkninger fra traditionel smertestillende medicin og vil derfor gerne prøve medicinsk cannabis, men er blevet afvist af sin læge.

Fibromyalgiramte Marianne Garde Kristoffersen får mange bivirkninger fra traditionel smertestillende medicin og vil derfor gerne prøve medicinsk cannabis, men er blevet afvist af sin læge.

Hellere natur end kemi!

Fibromyalgiramte afholder sig i stort tal fra at tale med en læge om medicinsk cannabis. Det fremgår af FSF’s undersøgelse om erfaringerne med medicinsk cannabis.

Så mange som 39% har undladt at tale med en læge om at få ordineret medicinsk cannabis, fordi de har en stærk forventning om, at lægen ikke ønsker at udskrive medicinsk cannabis.

Nej til cannabis som princip
Fibromyalgiramte Marianne Garde Kristoffersen kender alt til denne modvilje.

”Jeg har taget snakken med min praktiserende læge om medicinsk cannabis, men blev mødt med en afvisning. Begrundelsen var, at alle læger i det pågældende lægehus som princip ikke ønsker at ordinere medicinsk cannabis, fordi der mangler evidens for effekten.”

Marianne er dybt forundret over afvisningen.

”Jeg blev diagnosticeret med fibromyalgi som 21-årig og har levet med sygdommen i mere end 30 år. Gennem alle de år har jeg kun haft ekstremt dårlige erfaringer med smertestillende medicin, og jeg har prøvet ALLE typer smertestillende! Derfor er der klar evidens hos mig for, at min livskvalitet bliver ødelagt af alt for mange bivirkninger fra den kemiske medicin.”

Trækker medicinalindustrien i trådene?
Marianne ønsker primært at prøve medicinsk cannabis for at se, om det kan give hende en bedre nattesøvn.

”Jeg har hørt fra andre smertepatienter, at de har fået en bedre nattesøvn med medicinsk cannabis, og jeg forstår simpelthen ikke, at så mange læger er helt afvisende overfor et naturpræparat som cannabis. Hvis jeg går ned til min læge i morgen, kan jeg få udskrevet alle de kemisk fremstillede præparater, som jeg ønsker. Det er svært ikke at tænke på, om den milliardstore medicinalindustri trækker i trådene.”

Overformynderisk system
Marianne understreger, at hun ikke ønsker at købe medicinsk cannabis på det sorte marked, hvor man simpelthen ikke ved, hvad man får. Derfor lever hun fortsat i uvidenhed, om medicinsk cannabis kan hjælpe hende.

”Jeg er vildt forarget over det ineffektive og overformynderiske system, som de praktiserende læger arbejder efter. Alle, jeg har talt med, er rystet over velviljen til at udskrive kemi, men ikke til at give cannabis en chance. For mit eget vedkommende foretrækker jeg til enhver tid natur frem for kemi!”

Retur til forsiden på vores webtema om medicinsk cannabis

Nyhedsbrev