Cannabis kommer fra hampplanten

Cannabis er betegnelsen for alle de forskellige stoffer, der udvindes af hampplanten, herunder marihuana og hash.

Cannabis, også populært kaldet hash, kommer fra Cannabis Sativa eller Indica Sort og har en meget høj grad af Tetrahydrocannabinol. Den indeholder op til 20% af dette aktive stof, som gør den egnet til medicinske og rekreative formål.

Ligegyldigt hvad man kalder de euforiserende stoffer, der kan udvindes af en hampplante, så er de hallucinogener. Det kemiske stof i cannabis, der skaber forvrængningen, er kendt som THC. Mængden af THC i det stof, man får fat i, kan være meget forskelligt.

Hamp kan bruges til:

Madlavning: 
Frøene fra hampplanten er en god kilde til protein, aminosyrer og fedtsyrer. Hampefrø kan spises hele eller kogt som grød, laves til mel eller konverteres til hampefrøolie.

Medicin:
I Danmark er brugen af cannabis som lægemiddel stadig på forsøgsstadiet. Læger kan ordinere kapsler og olier med de psykiske stoffer CBD eller THC som led i smertebehandling.

Byggemateriale:
Hamp er velegnet som isoleringsmateriale og er et bæredygtigt materiale.

Tøj og reb
Tidligere blev tov og reb til de store sejlskibe spundet af fibrene fra hamp, men det er for en stor del nu afløst af kunststof.

Dyrefoder
Proteiner fra hampefrø bruges til dyrefoder.

Euforiserende stof
Man kan blive høj eller skæv af at ryge tørrede topskud og blade fra hampeplanten. Det er forbudt eller stærkt reguleret i de fleste lande.

Nyhedsbrev