Medicinsk cannabis har ikke virket optimalt for fibromyalgiramte Sara Krage Petersen, som dog finder debatten om medicinsk cannabis vigtig.

Medicinsk cannabis har ikke virket optimalt for fibromyalgiramte Sara Krage Petersen, som dog finder debatten om medicinsk cannabis vigtig.

Medicinsk cannabis virkede ikke optimalt

Sara Krage Petersen fik ordineret cannabisolie hos sin egen læge i marts 2018. Sara indtog olien som dråber og har blandede erfaringer.
"Generelt omkring medicin har jeg altid været ret immun, så der skal meget til, før jeg overhovedet mærker bare en lille effekt. Det samme har jeg oplevet med dråberne, hvor jeg skal op i en meget høj dosis. Det har desværre den bivirkning, at når jeg tager dråberne om dagen, mærker jeg den euforiserende effekt ved cannabis i en sådan grad, at det har en negativ påvirkning på min evne til at passe mit arbejde."

Stoppet på grund af høj dosis
"I samråd med min læge gik jeg derfor over til kun at indtage cannabisolien, inden jeg skal sove, og der havde dråberne den positive effekt på mig, at jeg havde en meget mere sammenhængende søvn. Jeg mærkede også, at mit nervesystem fik fred, hvilket jo ellers er den helt store udfordring for os med fibromyalgi."

"Til trods for disse positive effekter har jeg alligevel valgt helt at stoppe med den medicinske cannabis på grund af den høje dosis, som det fortsat er nødvendigt for mig at tage, også ved brug om aftenen, før jeg skal sove." 

Vigtig debat om medicinsk cannabis
Men hvordan har Saras omgivelser reageret på, at hun har fået recept på et så kontroversielt lægemiddel som cannabis?
"Nogle har udtrykt bekymring for, om jeg ender med at blive afhængig, fordi jeg tager dråberne hver dag. Men ellers har jeg kun mødt positive og interesserede reaktioner. Til gengæld skulle jeg selv overskride en mental barriere for overhovedet at begynde med cannabisolien."

Sara mener, at debatten om medicinsk cannabis er vigtig.
"Selv om den medicinske cannabis ikke har virket optimalt for mig, er jeg alligevel fortaler for, at cannabis på recept skal være et lægemiddel, som sidestilles med andre typer smertelindrende medicin. Det er netop et lægemiddel og ikke et rusmiddel. Netop den skelnen mellem lægemiddel og rusmiddel er vigtig at understrege," betoner Sara som en vigtig afsluttende pointe.

Retur til forsiden af vores tema om medicinsk cannabis

Nyhedsbrev