Fibromyalgiramte Charlotte Wieland mener, tiden er kommet til et holdningsskifte, hvor medicinsk cannabis i højere grad anerkendes som et helt almindeligt lægemiddel.

Fibromyalgiramte Charlotte Wieland mener, tiden er kommet til et holdningsskifte, hvor medicinsk cannabis i højere grad anerkendes som et helt almindeligt lægemiddel.

Tid til holdningsskifte om medicinsk cannabis

Forsøgsordningen med medicinsk cannabis har øget den politiske og offentlige bevågenhed på cannabis som medicin. Det har dog gennem flere år været muligt at få lægeordineret cannabis, og Charlotte Wieland fik cannabisdråber på recept hos en speciallæge i september 2017.

Charlotte har prøvet mange forskellige typer medicin for at lindre de mange symptomer, som fibromyalgien medfører i hverdagen, og hun fremhæver cannabisdråberne som det mest effektive præparat, hun hidtil har stiftet bekendtskab med.
 
En hverdag med færre symptomer
"Cannabisdråberne har mindsket mine influenza-symptomer, min snurren i kroppen, og jeg kan koncentrere mig bedre, når jeg er på arbejde. Jeg sover også bedre om natten, og om dagen ligger jeg heller ikke længere i hele dage på sofaen. Hvis jeg har brug for at lægge mig på sofaen, er det kun i kortere tid. Blot få uger efter, jeg var begyndt på dråberne, fik jeg det bedre og bedre, og efter cirka 14 dage holdt jeg op med at tage den anden medicin, jeg hidtil havde brugt.  Jeg er på ingen måde blevet symptomfri, men min hverdag og min livskvalitet er blevet ændret til det bedre."

Men hvordan har Charlottes omgivelser reageret på, at hun har fået recept på et så kontroversielt lægemiddel som cannabis?
"Jeg har været åben omkring det. Nogen har da mødt mig med en vis skepsis og har spurgt mig, om ikke jeg går rundt i en rus! Men nej, jeg går ikke rundt i en rus! Og generelt har jeg primært mødt positive reaktioner og støtte til, at jeg bruger medicinsk cannabis, når jeg fortæller om de mange positive effekter, som cannabisdråberne har på min livskvalitet."

Tid til et holdningsskifte
Charlotte mener, at det er tid til et holdningsskifte i forhold til medicinsk cannabis: 
"Jeg synes, tiden er kommet til at åbne mere op for cannabis som et helt almindeligt lægemiddel. Efter min opfattelse kan meget af den medicin, der findes på markedet i dag, helt skrottes, hvis man går over til øget brug af cannabisolie. Jeg ved ikke, hvad lægerne er bange for, når de er så tilbageholdende med at bruge medicinsk cannabis. Men måske er de under pres fra medicinalindustrien, som frygter at miste indtægter fra deres gamle lægemidler?"

Retur til forsiden af vores tema om medicinsk cannabis