Fibromyalgiramte Kate Illum: “Jeg er blevet skældt ud flere gange, fordi jeg har sat mig på handicappladser i bussen eller i toget.”

Fibromyalgiramte Kate Illum: “Jeg er blevet skældt ud flere gange, fordi jeg har sat mig på handicappladser i bussen eller i toget.”

Overfuset i bussen
”Jeg er blevet skældt ud flere gange, fordi jeg har sat mig på handicappladser i bussen eller i toget. En ældre dame har overfuset mig foran alle andre passagerer i en bus med den besked, at jeg ikke havde respekt for ældre mennesker, fordi jeg sad på en handicapplads.

Passager viste forståelse
"Jeg har ikke altid det mentale overskud til at forklare og forsvare mig, men ved den episode var der faktisk en mandlig passager, som tog mig i forsvar. Han sagde til den oprørte ældre dame, at han selv havde en søn, der var alvorligt syg, uden man kunne se det på ham.” 

Fordømt i supermarkedet
”Mine smerter er værst i armene, så jeg kan ikke hjælpe med indkøbene, hvis jeg er i supermarkedet med mine forældre. Det har ført til hårde kommentarer mod mig fra andre i butikken om at være et ”uforskammet ungt menneske”, fordi jeg ikke ”vil hjælpe” mine forældre med at bære varer og lægge varer i indkøbsvognen.”

Stærke smerter i armene
”På grund af mine stærke smerter i armene kan jeg heller ikke selv bære en kuffert, når jeg skal køre med toget. Hvis jeg skal køre turen alene, har jeg altid en hjælper med på stationen til at bære min kuffert ind, og der står en hjælper klar til at bære min kuffert ud, når min togtur er ved vejs ende. Men undervejs bliver jeg ofte overfuset, når jeg er alene i toget og ikke kan flytte min kuffert fra baggagehylden, når andre passagerer skal ud."

Må planlægge med venner og familier
"Med til historien hører også, at jeg ikke har fået bevilget en kommunal ledsageordning. Derfor er jeg altid afhængig af at planlægge med venner og familie, at de skal hjælpe mig med at bære min kuffert ud og ind.”

HØR FLERE HISTORIER FRA FIBROMYALGIRAMTE OM STIGMATISERING

RETUR TIL FORSIDEN AF TEMA OM STIGMATISERING
---------------------------------------
Vil du være medlem af FSF?
Som medlem af Fibromyalgi- & Smerteforeningen får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER

Nyhedsbrev