Fysikken

undefined

De to mest centrale elementer, når man vælger at arbejde med fysikken som en del af behandlingen for fibromyalgi er, at forbedre ens funktionsevne via træning og så arbejde målrettet med eventuelle problemområder. Døjer man fx særligt med nakkeproblemer vil man ofte opleve, at når nakken er slem bliver fibromyalgien som regel forværret og hvis man får ro på nakken, oplever man også en generel forbedring. Så hvis man oplever problemer med nakken, kan det fx være en hjælp sammen med en fysioterapeut at se på, hvilke behandlinger der eventuelt kunne hjælpe og hvilke øvelser man kan lave for at styrke nakken.

Fysisk træning virker som regel godt ved kroniske smerter. Du skal dog ikke træne hårdt og aldrig udover din formåen. Ved stille og roligt at indføre motion som et fast element i hverdagen, kan du gøre rigtig meget for at lindre smerter. Du må bare ikke tro, at du kan ’træne dem væk’.

Vælg en form for motion, som du kan lide. Fysisk aktivitet udløser stoffer i centralnervesystemet, som dæmper smerte, og god fysisk form og stærkere muskler hjælper kroppen til at håndtere smerter bedre. Det er vigtigt at gå langsomt frem. Det vil sige at trappe forsigtigt op og ikke provokere smerterne, så de måske bliver værre. Målet kan i første omgang være blot at komme i gang og have det rart med sin motion.

Fysisk træning
Læs mere om fysisk træning her

Birgitte Nymann giver gode råd
Læs Birgitte Nymanns gode råd om træning og kost her

Exercise in warm water
Et kort forskningsresume på engelsk om, at træning i varmt vand kan reducere smerterne og øge de kognitive funktioner hos midaldrende kvinder med fibromyalgi

Resistance Training and Chiropractic Treatment
En kort forskningsresume på engelsk om, at kombination af styrketræning og kiropraktorbehandlinger, gjorde det lettere for deltagerne af fastholde træningen og gjorde, at de fik mere ud af det

EULAR
EULAR – European League Against Rheumatism - anbefalinger om behandling af fibromyalgi.

Links til viden om fysisk behandling
Find forskellige links til mere viden om fysisk behandling her

Links til viden om træning
Find forskellige links til mere viden om træning her

Copyright: Fibromyalgi- & Smerteforeningen.

Nyhedsbrev