Symptomer ved fibromyalgi

Fibromyalgi kan give mange forskellige symptomer. På denne sektion og i den pjece om samme emne Dansk Fibromyalgi-Forening tidligere har udgivet beskrives, hvordan de mest almindelige udtrykker sig. I forbindelse med denne sektion er der på medlemssiderne også mange af de artikler, der tidligere har været bragt i medlemsbladet.

Der findes ingen facitliste for, hvordan man skal have det, når man har fibromyalgi. Når du derfor læser denne sektion, vil du genkende nogle symptomer, mens andre forekommer dig at være fremmede. Det kan også være at du oplever symptomer, der ikke fremgår i denne sektion og så er du altid velkommen til at kontakte foreningen og høre nærmere.

Du får ikke alle symptomer, og du oplever ikke sygdommen på helt samme måde som andre fibromyalgiramte. Ingen oplever altid at have symptomerne og det er forskelligt hvilke symptomer der dominerer og i hvilken periode.

Der er logiske forklaringer på alle symptomerne. Sygdommen påvirker centralnervesystemet og kan derfor føre til en bred vifte af forstyrrelser og gener.

Vær opmærksom på, at ikke alle symptomer fra din krop behøver hænge sammen med fibromyalgi. Du kan stadig få andre sygdomme og mange har en anden diagnose udover fibromyalgien.

Tro på din egen oplevelse

Det er let at blive forvirret over symptomer, som måske kommer og går. Du kan komme til at tvivle på det, du selv mærker. Du kan også opleve, at omgivelserne har svært ved at forstå, hvad der sker.

Det er vigtigt at tage dig selv alvorligt. Du hjælper dig selv godt ved at hente viden og tage hånd om dine symptomer. Tro på det, du oplever, og skriv gerne dine observationer ned, så du med tiden får større overblik.

Sygdommen forsvinder ikke, så det er vigtigt at forhindre symptomerne i at få herredømmet over dit liv. Med viden får du mere kontrol over hverdagen.

I Dansk Fibromyalgi-Forening formidler vi viden om sygdommen og erfaringer med, hvordan man lever bedst muligt med den. Du er altid velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Copyright: Dansk Fibromyalgi-Forening.

Nyhedsbrev