Hovedpine

undefined

Rigtigt mange fibromyalgiramte lider af hovedpine og migræne og har måske haft disse symptomer, allerede før de fik deres diagnose. Hovedpine og migræne kan være en følge af fibromyalgi eller blive forstærket af sygdommen.

Hovedpine kan forværres af muskulære spændinger eller have sammenhæng med arbejdsstillinger. Det er vigtigt at blive undersøgt grundigt af en specialist og i særlige tilfælde henvist til en hovedpineklinik.

Du finder mere om hovedpine som en selvstændig diagnose og dens sammenhæng med fibromyalgi her.

I forhold til behandling af hovedpine, kan du læse mere i afsnittet om behandling. Især afspænding og fysioterapi, kan være godt, hvis hovedpinen skyldes eller forværres af spændte muskler.

I forhold til medicin er det vigtigt sammen med din læge, at bruge tid på at finde frem til hvilken medicin der bedst hjælper og som ikke giver for mange bivirkninger. Vær opmærksom på, at et regelmæssigt forbrug af håndkøbsmedicin i sig selv kan give hovedpine. Hold løbende kontakt med lægen, hvis du er meget plaget.

Sommetider kan de rigtige briller også hjælper. Hvis du bruger briller eller muligvis snart skal til det det, så bed om en vurdering hos en dygtig øjenlæge eller optiker, der ved noget om kroniske smerters indflydelse på synet.

Mange får hovedpine af skærmarbejde, og det er muligt, at særlige skærmbriller, kan aflaste dine øjne.

Fibromyalgi og migræne
En artikel om sammenhængen mellem fibromyalgi og migræne. Læs artiklen her

Behandling af migræne
En artikel om hvad man selv kan gøre og hvad de kan hjælpe med på et hovedpinecenter. Læs artiklen her

Fibromyalgi og hovedpine
Et dansk sammendrag af den videnskabelige artikel ”Fibromyalgia and headache: an epidemiological study supporting migraine as part of the fibromyalgia syndrome”. Læs sammendraget her

Copyright: Fibromyalgi- & Smerteforeningen.