Unge med fibromyalgi

undefined

Dansk Fibromyalgi-Forening har en markant voksende gruppe af unge med fibromyalgi. Det ses i stigende grad, at unge diagnosticeres helt ned i 15- 20- årsalderen. Det kan være meget vanskeligt at få tilværelsen til at fungere for unge mennesker med kroniske smerter, da det kræver mange resurser at uddanne sig, stifte familie og etablere sig på arbejdsmarkedet.
Gruppen af helt unge fibromyalgiramte har ikke ret mange steder at gå hen med deres problemer, og social- og sundhedssystemet er oftest ikke gearet til at hjælpe, da man pr. definition ikke forventer at møde så unge personer med fibromyalgi.
Derfor har foreningen nedenstående tilbud kun for foreningens medlemmer, udover at du på medlemssiderne finder en række artikler om at være ung med fibromyalgi og at uddanne sig, inkl. mulighederne for handicap-SU.

Unge-konsulent – kun for medlemmer
Foreningens unge-konsulent, Charlotte Kristensen, har et stort kendskab til unge med fibromyalgi, deres specielle problemstillinger mv. Hun ligger inde med en stor viden, som foreningens unge medlemmer kan trække på.
Charlotte Kristensen træffes på foreningens sekretariat.

 

Debatforum for unge – kun for medlemmer
Foreningen har oprettet et debatforum for unge op til 30 år. For at få adgang til debatforum skal man logge ind på hjemmesidens medlemssider. Adgang hertil kræver medlemsskab af foreningen.

 

Artikler om at være ung med fibromyalgi

Det kan virke uoverskueligt og hamrende uretfærdigt, når man som ung bliver ramt af fibromyalgi. Livet skal først til rigtigt at begynde med alt, hvad det har at byde på af sjov og spas, og udfordringer ikke at forglemme. Der skal festes med vennerne, og man skal ud at opleve verden, men der skal også træffes store beslutninger om valg af uddannelse. Mulighederne er uendelige, eller hvad?

For hvad sker der, når diagnosen fibromyalgi stilles, og alle de fantastiske ting, man lige skulle til at tage hul på, pludselig trues af smerter og træthed? Skal man lægge planerne på hylden, eller kan man stadig nå sine mål? Skal man i virkeligheden finde nye vinkler og veje at navigere rundt på, eller hvordan bærer man sig ad, når man som ung bare gerne vil have lov til at være ung og ubekymret med sine jævnaldrende.

Foreningen bringer på medlemssiderne en række artikler med unge, som belyser livet som ung med fibromyalgi fra forskellige vinkler, du kan også læse mere i sektionen om at uddanne sig og om at stifte familie.

Diagnose er vigtig
Interview med ung kvinde, der fortæller om, hvor vigtigt, der er at få en diagnose
Læs artikel

Fibromyalgi er til at leve med
Artikel med ungt par om at få diagnosen, parforhold mv.

Læs artikel

 

Vennerne i FDF er min livline
En ung kvinde fortæller om vigtigheden af at holde fast i vennerne og et aktivt fritidsliv

Læs artikel

 

Livet er en gave

Livet er en gave - og man vælger selv, hvordan man bruger det
Læs artikel

 

Min far er mit forbillede

Interview med ung fibromyalgiramt kvinde, hvis far også har fibromyalgi
Læs artikel

 

Copyright: Dansk-Fibromyalgi-Forening

Nyhedsbrev