Formanden i Fibromyalgi- & Smerteforeningen, Søren Harboe, ses her med Lady Gaga, som satte fibromyalgi på verdenskortet, da hun åbent fortalte om sin kamp mod sygdommen i 2017. (Foto: John Kjær)

Formanden i Fibromyalgi- & Smerteforeningen, Søren Harboe, ses her med Lady Gaga, som satte fibromyalgi på verdenskortet, da hun åbent fortalte om sin kamp mod sygdommen i 2017. (Foto: John Kjær)

Lady Gaga har fibromyalgi

Fibromyalgi på verdenskortet
Popdivaen Lady Gaga er mest kendt for hits som ”Just Dance”, ”Poker Face” og senest for filmen ”A Star is Born” sammen med Bradley Cooper. Men Lady Gaga satte også for alvor fibromyalgi på verdenskortet, da hun i 2017 fortalte, at hun lider af sygdommen.

På samme tid var hun i gang med en stor verdensturné, som også skulle bringe hende forbi Danmark. Men Lady Gaga endte med at aflyse to koncerter på dansk grund, fordi hun var hårdt plaget af fibromyalgiens kroniske og komplekse smerter.

Bagsiden af medaljen
En af verdens førende forskere i fibromyalgi er den amerikanske professor Daniel Clauw fra University of Michigan. Han synes, det er meget positivt, når en berømthed som Lady Gaga bidrager til at skabe opmærksomhed om fibromyalgi. Der kan dog også være en bagside af medaljen, når berømtheder står offentligt frem med deres sygdomme, og det er risikoen for en overfladisk behandling i medierne, fortæller Daniel Clauw.

Lady Gaga gør meget godt
”En journalist kontaktede mig og bad mig kommentere på et billede af Lady Gaga, der røg en cigaret i London. Journalisten ville gerne have mig til at sige, at Lady Gaga under ingen omstændigheder kunne tillade sig at ryge en cigaret, fordi hun har fibromyalgi." 

"Men jeg svarede journalisten, at det var latterligt at anlægge den vinkel på sagen. Jeg aner intet om Lady Gagas rygevaner, og jeg ville heller aldrig kritisere en person med sukkersyge for at spise et usundt måltid. Og Lady Gaga gør helt bestemt meget godt for fibromyalgiramte, så jeg afviste fuldstændig at medvirke i den artikel!” 

Lady Gaga har i mange interviews fortalt åbent om sin kamp mod fibromyalgi. Den kamp bliver også beskrevet i Netflix-dokumentaren ”Five Foot Two”.

Vend tilbage til vores ungetema

Nyhedsbrev