Fibromyalgiramte Anja Marker Teut med datteren Nynne.

Fibromyalgiramte Anja Marker Teut med datteren Nynne.

Forventningen om det perfekte liv - 2. del

Nynne kom til verden
Et lys i mørket blev dog tændt, da lille Nynne kom til verden og gav Anja et nyt syn på livet.

”Der er jo store forventninger til os unge kvinder. Vi skal have et fuldtidsjob. Vi skal være en god mor og en god hustru. Vi skal være i godt humør konstant. Vi skal vise det perfekte liv og det perfekte hjem på de sociale medier."

"Ja, kort sagt skal det hele stå knivskarpt, og da jeg selv er perfektionist, er det også krav, jeg har stillet til mig selv. Men da Nynne blev født, indså jeg, at jeg måtte vælge, om jeg ville være mor, eller om jeg ville være sygeplejerske.”

Valgte at være mor
”Selvfølgelig valgte jeg at være mor, for det vigtigste er at være der for Nynne. Det har været og er stadig svært for mig at erkende, at jeg ikke kan klare et fuldtidsjob. Men i processen med at nå til den erkendelse har min mand, Jimmy, været en stærk støtte."

"Vi har kendt hinanden, siden vi var teenagere, og han er god til at sørge for, at jeg tager de hensyn til mig selv, som jeg ellers ikke selv vil sørge for! Også 14-dages-kurset for fibromyalgiramte på Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital har hjulpet mig meget med at sætte nye mål for mig selv, så jeg kan fungere som menneske.”

Læs 3. og sidste del af Anjas historie

Nyhedsbrev