Fibromyalgiramte Anja Marker Teut bor på Bornholm med sin mand, Jimmy, og deres datter, Nynne.

Fibromyalgiramte Anja Marker Teut bor på Bornholm med sin mand, Jimmy, og deres datter, Nynne.

Forventningen om det perfekte liv - 1. del

Kastebold rundt i systemet
”Alle andre havde det ikke som mig. I mange år havde jeg ellers troet, at alle andre mennesker havde det ligesom mig!” Sådan tænkte 21-årige Anja Marker Teut, da hun begyndte på uddannelsen til sygeplejerske og kunne mærke, at mange år med smerter nu var nået et punkt, hvor hun måtte søge hjælp.

”Lige så længe jeg kan huske, har jeg været ramt af smerter og andre symptomer, som jeg ikke kunne finde nogen forklaring på. Men da jeg startede på min uddannelse, erkendte jeg, at jeg blev nødt til at blive undersøgt."

"Først gik jeg til min egen læge, og derefter endte jeg som kastebold rundt i systemet mellem forskellige læger og forskellige hospitalsafdelinger. Først da jeg skiftede praktiserende læge, oplevede jeg endelig at blive taget alvorligt. Jeg blev nemlig henvist til en reumatolog, som diagnosticerede mig med fibromyalgi i 2015.”

Svært at sætte ord på
Året før var Anja blevet færdig som sygeplejerske, og hun havde hørt en smule om fibromyalgi under sit studie. Men Anja havde ikke selv mistanke om, at hun havde fibromyalgi.

”I de år, hvor jeg blev kastet rundt i systemet, endte jeg i perioder med at føle mig som en hypokonder, fordi jeg havde så svært ved at sætte ord på, hvad der var galt med mig. Så det var et chok for mig at få stillet diagnosen."

"På det tidspunkt arbejdede jeg på fuldtid som sygeplejerske med både dagvagter og aftenvagter, og få måneder efter jeg blev diagnosticeret, blev jeg også gravid. Da kulminerede mange år med sygdom for mig, og jeg knækkede fuldstændig sammen med stærke smerter og blev nødt til at sygemelde mig.” 

Læs 2. del af Anjas historie

Nyhedsbrev