Forskningen i fibromyalgi

Fibromyalgi- & Smerteforeningen arbejder for, at den forskning, der foregår i fibromyalgi og kroniske smerter, bliver kendt i Danmark. Der forskes meget i sygdommen især i USA, men også i Europa sker der en hel del på området. Bl.a. har Danmark en række meget dygtige forskere, som er engageret i en række interessante danske og internationale studier og større forskningsprojekter.

Det er bl.a. på baggrund af den eksisterende forskning, at WHO valgte at give diagnosen fibromyalgi til en selvstændig placering med eget diagnosekode i ICD-10 diagnoseklassifikationen, nemlig M 79.7. Fibromyalgia.  

Forskningen har i de sidste år især beskæftiget sig med centralnervesystemet, men også genetiske faktorer undersøges af flere uafhængige studier, og resultater peger i retning af, at udvikling af central sensitivering, herunder f.eks. fibromyalgi, kan skyldes en genetisk disposition. Der foregår endvidere megen forskning i behandling af sygdommen. 

Fibromyalgi- & Smerteforeningen følger den nyeste forskning og er medlem af de vigtigste internationale sammenslutninger i relation til fibromyalgi, bl.a. European Network of Fibromyalgia Associations - i daglig tale kaldet ENFA.

Foreningen er ofte repræsenteret på de større forskningssymposier og konferencer på området og formidler viden på hjemmesiden www.fibromyalgi.dk samt i medlemsbladet fibromyalgi, i det digitale nyhedsbrev og på kurser og foredrag.
---------------------------------------
Vil du være medlem af FSF?
Som medlem af Fibromyalgi- & Smerteforeningen får du adgang til en bred vifte af fordele for kun 299 kr. om året:
- Gratis socialrådgivning
- Rådgivning fra andre fibromyalgiramte
- Netværksgrupper over hele Danmark
- Rådgivning om sygdommen - og hvordan du lever bedst muligt med fibromyalgien
- Medlemsrabat på kurser
- Medlemsblad fire gange om året
DU KAN MELDE DIG IND HER