Temahæfter

Fibromyalgi- & Smerteforeningen har udgivet forskellige temahæfter og pjecer. De kan bestilles ved henvendelse til foreningens sekretariat på tlf. 3323 5560 eller fsf@fibromyalgi.dk. Der gives rabat ved køb af flere informationsmaterialer samtidigt. Kontakt venligst sekretariatet og hør nærmere.

"Sådan træner du med fibromyalgi"
Organiseret træning er selvfølgelig en god ting, men det er vigtigt at hvis du som fibromyalgiramt skal have gavn og glæde af træningen, at den sker på dine egne præmisser og med udgangspunkt i din funktionsevne. Det er vigtigt ikke at overse vigtigheden af de små ting, som at tage trappen i stedet for elevatoren, cyklen i stedet for bussen og at tænke helt almindelige dagligdags gøremål, som fx opgaver i huset, som hverdagsmotion.

undefinedI temahæftet ”Sådan træner du med fibromyalgi” kan du ikke bare læse om træningens gavnlige virkninger for dig, men du kan også læse om, hvordan du kommer i gang med at træne og fastholder de gode vaner.

Kontakt FSF på fsf@fibromyalgi.dk, hvis du ønsker at få tilsendt pjecen.

”Til dig der har fibromyalgi”undefined
Temahæftet henvender sig især til mennesker, der har fået diagnosen og andre, der gerne vil have uddybet deres viden om fibromyalgi.
Som ny diagnosticeret er der mange spørgsmål og tanker, som trænger sig på. Med denne pjece vil foreningen forsøge at ”besvare” nogle af disse.

Kontakt FSF på fsf@fibromyalgi.dk, hvis du ønsker at få tilsendt pjecen.

Fibromyalgi og symptomer undefined
Der er mange forskellige symptomer på fibromyalgi.
I temahæftet bliver de vigtigste symptomer gennemgået, og der er forskellige forslag til, hvordan man kan tackle og lindre disse bedst muligt.

Det vigtigste er, at sygdommen og symptomerne ikke får herredømmet i hverdagen. De forsvinder ikke, men med den fornødne viden kan man opnå en højere grad af kontrol, som gør det lettere at leve med sygdommen og klare hverdagen.

Hos nogle dominerer bestemte symptomer langt mere end hos andre. I nogle perioder kan man så opleve, at generne er mere udtalte og generende end i andre perioder. 

Kontakt FSF på fsf@fibromyalgi.dk, hvis du ønsker at få tilsendt pjecen.

Temahæfte om smertetackling

undefinedForeningen har udgivet endnu et temahæfte i den nye serie. Kroniske smerter forsvinder ikke. Heldigvis er der mange effektive måder til at tackle og lindre dem på. Smertetackling kan ses som et puslespil, som består af mange brikker, der til sammen danner en samlet helhed. Find dine egne brikker og saml det puslespil, som støtter dig bedst muligt Den nye pjece fortæller om de bedst afprøvede metoder. Prøv dig frem og find frem til de metoder, der hjælper dig bedst.

Kontakt FSF på fsf@fibromyalgi.dk, hvis du ønsker at få tilsendt pjecen.

Fibromyalgi og graviditet
For mange unge kvinder med fibromyalgi fylder overvejelser om det at få et barn og blive forældre meget. Bør man overhovedet få børn, når man har fibromyalgi? Kan jeg mon klare de belastninger en graviditet og fødsel medfører? Hvordan klarer jeg tilværelsen med fibromyalgi og småbørn osv.?

Foreningen har lavet et lille temahæfte om fibromyalgi og graviditet, som besvarer de mest generelle af de overvejelser og spørgsmål samt giver ”gode råd” til dig, der gerne vil være mor på trods af kroniske smerter.

Kontakt FSF på fsf@fibromyalgi.dk, hvis du ønsker at få tilsendt pjecen. 

Fibromyalgi og stress undefined
Næste alle fibromyalgiramte oplever, at de har en forøget stressfølsomhed. Smerte udløser stress, og stresspåvirkninger forstærker smerter.  Stress har mange mulige psykologiske og fysiologiske følger, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på disse, når man lider af kroniske smerter. Det vigtigt at forstå sammenhængen og kigge nærmere på de ting, der stresser, når man har fibromyalgi.

Foreningen har lavet et lille temahæfte om fibromyalgi og stress, hvori man kan få et indblik i sammenhængen mellem stresspåvirkninger og smerte samt nogle praktiske råd om, hvordan man tackler stress, når man lider af kroniske smerter.

Pris: Gratis. Kan downloades her.

Nyhedsbrev